X

Tentativă de asasinat împotriva lui Putin

Tentativă de asasinat împotriva lui Putin

Au fost făcute încercări de asasinare a președintelui rus Vladimir Putin, dar toate au eșuat, a declarat șeful Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării al Ucrainei, generalul-locotenent Kirilo Budanov.

“Tentativele de asasinat au fost, dar, după cum puteți vedea, până acum nereușite”, a declarat Budanov într-un interviu acordat NV. În opinia sa, rușii se tem să-l piardă pe Putin, deoarece el acționează ca un garant al stabilității lor, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

„Putin este la putere de mai bine de 20 de ani, așa că va fi un sentiment foarte asemănător, iar acum rușii se tem să-l piardă, pentru că el este garantul stabilității vieții lor”, a spus șeful serviciilor de informații ucrainene.

În primăvara anului 2022, Budanov a declarat că Putin a fost asasinat de unii “reprezentanți ai Caucazului” în luna martie. “Aceasta nu este o informație publică. O tentativă de asasinat complet nereușită, dar chiar a avut loc… A fost acum aproximativ două luni”, a spus el într-un interviu acordat Ukrainska Pravda.

Reacția Kremlinului

Potrivit secretarului de presă al șefului statului, Dmitri Peskov, securitatea lui Putin este asigurată la un nivel adecvat. “Toate amenințările din partea regimului de la Kiev sunt evidente. Prin urmare, securitatea primei persoane este asigurată la nivelul corespunzător”, a declarat el.

Potrivit articolelor de presă, se estimează că au existat 12 tentative de asasinat împotriva lui Putin.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Tags: asasinatGURPutin
Externe