X

Tentativă eșuată. Consilierii PAS nu au reușit să asigure cvorum pentru aprobarea bugetului alternativ

Tentativă eșuată. Consilierii PAS nu au reușit să asigure cvorum pentru aprobarea bugetului alternativ

Tentativă eșuată. Consilierii din partea PAS în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), care au convocat o ședință extraordinară pentru astăzi, nu au reușit să asigure cvorum.

Citește și: Eliberarea permiselor de conducere la Centrul multifuncțional Orhei

În cadrul ședinței de astăzi, aleșii locali din partea PAS au intenționat să supună dezbaterilor și aprobării proiectul alternativ al bugetului municipal pentru anul curent, în condițiile în care, până la ora actuală, capitala nu are un buget aprobat.

La ședință, însă, nu s-a prezentat un număr suficient de consilieri pentru asigurarea cvorumului, iar reprezentanții PAS în CEM l-au acuzat pe primarul Ceban de incompetență.

„Astăzi, din păcate, Primăria municipiului Chișinău nu lucrează pentru oameni… A refuzat să prezinte și să aprobe un buget, care, de fapt, este ca biblia.”, a menționat șefa fracțiunii PAS în CMC, Zinaida Popa.

Precizăm că, deși suntem la jumătate de an, municipiul Chișinău nu are un buget aprobat pentru anul în curs, iar toate subdiviziunile primăriei activează în baza parametrilor bugetari de anul trecut. Asta chiar dacă potrivit legislației de profil, bugetul urma să fie aprobat cel târziu în decembrie trecut.

Tags: Bugetul municipiului Chișinăuconsilierii PASConsiliul Muncipal Chisinau (CMC)ședinta CMC esuata
Știrile zilei