X

Țentiu a fost dus, din nou, la penitenciar

Țentiu a fost dus, din nou, la penitenciar

Șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a revenit după gratii, anunță Procuratura Anticorupție (PA).

Citește și: Crima de la Râșcani pune pe jar legislatorii. Sunt anunțate audieri parlamentare speciale

Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a admis recursul procurorilor privind încheierea Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana, din 2 iulie curent, prin care șeful biroului Interpol Moldova, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Prin urmare, acesta se va afla în arest preventiv pe un termen de 30 zile. Unul din membrii completului a avut o opinie separată.

Precizăm că Țentiu are statut de învinuit în cauza penală denumită generic „Interpol”.  Precizăm că, la 4 iunie  au fost reținute 4 persoane în urma multiplelor percheziții în cadrul unei anchete comune între Republica Moldova și Republica Franceză, ce investighează o presupusă schemă de corupție prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări primesc mită pentru a interfera cu publicarea de către INTERPOL a Notificărilor Roșii pentru infractori din diferite țări anunțați în căutare internațională.  În ziua următoare, au fost executate percheziții suplimentare în privința altei persoane, în urma cărora aceasta a fost reținută. Dintre cele 5 persoane reținute, 4 persoane au fost eliberate de către procuror, după aprecierea că nu există temei pentru aplicarea măsurii preventive, adică riscul de eschivare, de împiedicare a bunei desfășurări a justiției și de săvârșire a altor infracțiuni.

Tot atunci, Procuratura Anticorupție a depus un demers la judecătorul de instrucție, solicitând aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv pe un termen de 30 de zile în privința Șefului Centrului Cooperare Polițienească Internațională a Inspectoratului General de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne.

Tags: cauza penala InterpolProcuratura AnticorupțieȘeful Interpol MoldovaViorel Ţentiu
Știrile zilei