X

Terenul Stadionului Republican, vândut Statelor Unite ale Americii cu 18 milioane de euro

Terenul Stadionului Republican, vândut Statelor Unite ale Americii cu 18 milioane de euro

Terenul Stadionului Republican va fi vândut Guvernului Statelor Unite ale Americii cu 18 milioane de euro. Prețul de pornire a fost de 15 milioane de euro, dar a fost negociat de autoritățile de la Chișinău. Proiectul de ratificare a Acordului a fost aprobat de Executiv și urmează să fie supus votului în Parlament în două lecturi la începutul lunii august. 

„Există câteva lucrări de pregătire care trebuie să fie realizate de către Guvernul Republicii Moldova. Vorbim aici de o procedură de expropiere, care urmează să aibă loc, după care Guvernul SUA va trebui să vină în adresa Republicii Moldova cu toate documentele necesare pentru demararea construcției. Guvernul RM va aproba permisele de demolare, construcție și toate actele permisive necesare, după care urmează să aibă loc construcția propriu-zisă”, a menționat secretarul general al Guvernului, Artur Mija, potrivit tv8.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Amintim că, Guvernul a creat o echipă de negociatori, care s-a ocupat de vânzarea fostului stadion republican Statelor Unite, după ce mai multe încercări de a găsi o companie, care să estimeze costul terenului au eșuat. În locul fostului stadion, americanii vor să construiască o ambasadă. Potrivit Acordului, porțile stadionului vor fi păstrate și restaurate, iar în zonă va fi amenajat un parc public care va fi transferat în posesia statului după finalizarea lucrărilor. Costul proiectului a fost evaluat la 250 de milioane de dolari.

 

Tags: chisinauRepublican
Politică