X

Termen limită pentru înscrierea pe Lista Producătorilor

Termen limită pentru înscrierea pe Lista Producătorilor

Serviciul Vamal anunță că termenul de conformarea la mecanismul de implementare a Responsabilității Extinse a Producătorului (REP) a fost extins până la 15 noiembrie 2024. 

Decizia a fost luată în comun cu Ministerul Mediului pentru a evita apariția unor blocaje în procedura de import, în partea ce ține de REP. Astfel, s-a convenit asupra extinderii termenului de înregistrare a agenților economici pe Lista producătorilor.

Citeşte şi: Trump critică dur ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice – Stiripesurse.md

Serviciul Vamal precizează că această măsură va permite agenților economici să selecteze cele mai convenabile opțiuni ale sistemelor colective sau să-și creeze propriul sistem colectiv. Multe companii, în special cele mici și mijlocii, au nevoie de timp suplimentar pentru a se adapta la noile cerințe tehnice și operaționale impuse de reglementările REP.

Potrivit Ministerului Mediului, până în prezent, peste 3460 de agenți economici s-au înregistrat în Lista producătorilor.

În urma consultărilor publice, s-a constatat necesitatea extinderii termenului pentru ca toți agenții economici vizați importatori de: anvelope, uleiuri, ambalaje, autovehicule scoase din uz, baterii și acumulatori și echipamente electrice și electronice să se conformeze principiile REP.

Tags: Serviciul Vamal
Știrile zilei