Termenul limită pentru formarea unei coaliţii în Germania a expirat, negocierile continuă

Publicat:

Conservatorii conduşi de cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, şi Partidul Social Democrat (SPD) de centru-stânga vor continua luni negocierile în vederea formării noului guvern german, după ce cu o zi înainte termenul limită pentru încheierea lor a fost prelungit, informează agenţia de presă dpa, potrivit agerpres.

Negocierile dintre Uniunea Creştin-Democrată (CDU) condusă de Angela Merkel, aliatul lor bavarez Uniunea Creştin-Socială (CSU) şi SPD vor continua de la orele locale 10:00 (09:00 GMT) la sediul central al social-democraţilor.


Citeşte şi: Moştenitorul Samsung a fost eliberat din închisoare

Partidele implicate în negocieri au reuşit duminică să ajungă la un acord asupra mai multor probleme, inclusiv privind locuinţele, chiriile şi digitalizarea, dar nu au putut ajunge la un numitor comun asupra politicilor în domeniul sănătăţii şi pieţei muncii.

‘Mai sunt încă subiecte importante asupra cărora trebuie să convenim’, a declarat Merkel duminică.

Cea mai mare economie a Europei a rămas fără guvern după alegerile neconcludente din septembrie – cea mai lungă perioadă de când a fost fondată Germania modernă, în 1949.

Citeşte şi: Rusia îşi intensifică bombardamentele în Siria

Ultimul cuvânt în privinţa unui acord de coaliţie îl vor avea însă membrii formaţiunilor angajate în negocieri, iar un vot negativ din partea celor circa 440.000 de membri ai SPD nu poate fi exclus. Aripa de tineret a SPD, JUSOS, se opune ferm refacerii coaliţiei cu Angela Merkel, care în opinia sa ar zdruncina şi mai mult susţinerea electorală a social-democraţilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.