Termenul limită pentru vaccinarea anti-Covid a personalului NHS urmează să fie amânat

Publicat:

Cu două săptămâni înainte ca Institutul de Sănătate Publică din Marea Britanie (NHS), să înceapă concedierea personalului nevaccinat, se crede ar putea să ‘se renunţe’ la această măsură.

Vaccinurile obligatorii împotriva Covid pentru lucrătorii NHS ar fi amânate cu șase luni, în conformitate cu planurile de ultimă oră luate în considerare de Boris Johnson pentru a ajuta la înăbușirea unei revolte seismice în rândul parlamentarilor conservatori, transmite The Telegraph.


Sâmbătă seara, cu doar două săptămâni înainte ca NHS să înceapă să demită personalul care nu a vrut să se vaccineze, o sursă de la Whitehall a spus că este posibil ca cerința să fie „amânată”, pe fondul cererilor din partea consilierilor conservatori ca aceasta să fie anulată pentru totdeauna.

Dezvăluirile au loc înaintea unei alte săptămâni cruciale pentru Johnson, deoarece parlamentarii nemulțumiți se pregătesc să trimită scrisori de cenzură dacă un raport al Sue Gray, un înalt funcționar public, îl implică pe prim-ministru în fapte greșite asupra presupuselor petreceri ilicite desfășurate în Downing Street, în ciuda restricțiilor anti-Covid impuse de guvernul britanic.

Una dintre opţiunile lui BoJo este să-și numească propriul vot de neîncredere, provocându-i pe parlamentari să voteze public împotriva guvernului. O sursă guvernamentală a recunoscut că, în cazul unui vot secret declanșat de 54 de parlamentari conservatori, „un număr substanțial” de miniștri și asistenți ministeriali nemulțumiți ar putea vota pentru înlăturarea primului ministru.

Între timp, sâmbătă seara, Mark Spencer, (Chief Whip), s-a identificat drept subiectul unor afirmații incendiare ale lui Nusrat Ghani, un vicepreședinte al ‘comitetului conservatorilor 1922’, că „musulmanitatea” ei a fost problema la o întâlnire care a dus la demiterea ei, într-o remaniere din 2020. Spencer a insistat că acuzațiile sunt false, adăugând: „Nu am folosit niciodată acele cuvinte care mi-au fost atribuite”.

Toți angajații NHS din prima linie trebuie să fi avut două doze de vaccinuri până la 1 aprilie, dar peste 80.000 – șase la sută din forța de muncă – rămân încă nevaccinați.

Sâmbătă, sute de protestatari antivaccinişti, inclusiv angajați NHS, s-au adunat în centrele orașelor, purtând pancarte pe care scriau „libertatea de alegere” și „fără vaccin obligatoriu”.

Separat, miniștrii intenționează să faciliteze oprirea plăților Creditului Universal acelor solicitanți care nu își caută de lucru, pe fondul unui număr record de locuri de muncă vacante.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics își extinde în prezent operațiunile de...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.