X

Termoelectrica: Toate blocurile de locuit din Capitală s-au conectat la căldură

Toate blocurile de locuit din Capitală au fost conectate la căldură. Este vorba 4232 de obiective din totalul de 4414, a declarat Ionela Vasilenco, șefa Serviciului de presă de la Termoelectrica.

Potrivit ei, nu au solicitat conectarea la căldură o parte dintre agenții economici și proprietarii de case particulare. Or, în ceea ce privește grădinițele și școlile sunt conectate 100%.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

Ieri, într-o conferință de presă, ministrul Energiei, Victor Parlicov declara că sezonul de încălzire a început cu bine.

„Noi ne-am pregătit pentru această iarnă. Am avut noroc de o toamna frumoasă, iar sezonul de încălzire a început mai târziu decât de obicei. Din punct de vedere tehnic, funcționează totul normal. Intrăm în sezonul de încălzire liniștit și pregătit. Avem stocuri de gaze suficiente pentru a ne asigura pana la sfârșitul lunii februarie. Iar Termoelectrica va funcționa cu gaze”, a punctat Parlicov.

Pentru consumatorii Termoelectrica tariful la căldura este de 3267 de lei și s-a redus la sfârșitul lunii iunie, cu 310 lei/Gcal (sau 9%)  în raport cu tariful precedent, iar pentru cei de la CET Nord la 3 561 lei/Gcal, ceea ce reprezintă o diminuare a  tarifului cu 344 lei/Gcal (sau 9%)  în raport cu tariful precedent.

Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

Tags: calduraIonela VasilencoTermoelectricaVictor Parlicov
Categorii: SocialȘtirile zilei