Teroare în Ucraina : Un bărbat înarmat ameninţă că va arunca în aer un pod la Kiev

Publicat:

Un bărbat înarmat a blocat miercuri un pod strategic în Kiev, ameninţând că îl va arunca în aer, a anunţat poliţia, care a izolat cartierul, potrivit AFP şi agenţiilor de presă ucrainene, potrivit agerpres.

Necunoscutul, care a tras câteva focuri de armă în aer, “a ameninţat cu provocarea unei explozii”, a indicat şeful poliţiei din Kiev, Andrii Krâşcenko, într-un comunicat. “Noi am lansat o operaţiune specială”, a adăugat el.


Citește și : Trump ORDONĂ înăsprirea sancțiunilor împotriva Iranului

Poliţia califică acest caz drept “pregătiri pentru un atentat terorist” şi a blocat circulaţia maşinilor şi a metroului pe acest pod care traversează râul Nipru, a precizat el.

Numeroase maşini ale poliţiei şi un blindat se aflau la faţa locului, a constatat un fotoreporter AFP.

Această situaţie, în plină oră de vârf, a provocat ambuteiaje uriaşe în capitala ucraineană, unde mai multe poduri leagă centrul oraşului de cartiere rezidenţiale, dintre care mai multe se află de cealaltă parte a râului.

 

Incidentele implicând arme de război nu sunt rare în Ucraina, unde numeroase arme se află în circulaţie ca urmare conflictului cu separatişti proruşi în estul ţării, care a făcut aproape 13.000 de morţi din 2014 până în prezent.

Nu se ştie pentru moment dacă bărbatul înarmat are vreo legătură cu conflictul din Donbas.

Potrivit portalului ucrainean theBabel, bărbatul – în jur de 35 de ani, într-o uniformă de camuflaj, cu o beretă albastră pe cap – s-a înfăşurat în steagul naţional galben-albastru şi a tras focuri în aer dintr-o armă automată.

Citește și : Boris Johnson, luat la rost într-un spital din Londra: ‘Serviciul naţional de sănătate a fost distrus’

Jurnaliştilor li s-a interzis accesul în zonă, unde au fost mobilizate două blindate şi o maşină a salvarii. Individul este înarmat şi are explozibil asupra sa, informează agenţia de presă hromadske.ua.

Potrivit Unian, la locul incidentului s-a deplasat însuşi ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov.

De asemenea, forţele de ordine au trimis un mediator să discute cu presupusul atentator.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.