X

Terorismul rus împiedică negocierile reale

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reiterat duminică poziţia potrivit căreia este imposibil să se negocieze cu Rusia, informează luni dpa, potrivit agerpres.

“Terorismul constant împotriva populaţiei civile este în mod evident o respingere de către Rusia a negocierilor reale”, a spus Zelenski într-un mesaj video difuzat duminică seara târziu. “Terorismul la nivel de stat este una dintre cele mai grave crime internaţionale”, a subliniat preşedintele Ucrainei.


Cu puţin timp înainte de mesajul lui Zelenski, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile de informaţii ucrainene (SBU) de recentul atac asupra podului din Crimeea, calificând acest atac drept “un act terorist”.

Citeşte şi: Mai multe explozii puternice au fost auzite în centrul Kievului – VIDEO – Black News

“Putin acuză Ucraina de terorism? Sună prea cinic chiar şi pentru Rusia”, a replicat pe Twitter consilierul preşedintelui Zelenski, Mihailo Podoliak.

Podoliak s-a referit la recentele atacuri din oraşul Zaporojie, din sudul Ucrainei, în urma cărora cel puţin zece oameni au murit, potrivit celui mai recent bilanţ al părţii ucrainene.

Citeşte şi: Phenianul afirmă că testele sale recente au fost exerciţii ‘nucleare tactice’ – Black News

“Aici este un singur stat terorist şi întreaga lume ştie despre cine este vorba”, a afirmat Mihailo Podoliak.

Podul este un simbol al anexării Crimeii de către Rusia în 2014. În mai 2018, Vladimir Putin a inaugurat Podul Crimeii, lung de 19 kilometri, peste strâmtoarea Kerci, cel mai lung din Europa, în ideea de a pune capăt astfel izolării peninsulei. La sfârşitul anului 2019, a fost deschis şi tronsonul de cale ferată al podului, fapt condamnat atât de Ucraina, cât şi de Occident, care continuă să considere peninsula ca parte a teritoriului ucrainean.

Tags: crimeeaMihailo Podoliakpodrusiaserviciile de informaţii ucrainene (SBU)strâmtoarea KerciucrainaVolodimir ZelenskiZaporojie
Categorii: Război in Ucraina