Teroristul a recunoscut totul! Cum avea de gând să atace la concertele lui Taylor Swift

Publicat:

Teroristul a recunoscut totul! Cum avea de gând să atace la concertele lui Taylor Swift

Un înalt funcţionar austriac din domeniul securităţii a spus joi că principalul suspect, un tânăr de 19 ani, în cazul unui aparent complot terorist având drept ţintă concertele lui Taylor Swift din Viena a făcut o mărturisire completă, informează DPA, potrivit stiripesurse.ro.

Acesta intenţiona să folosească bombe şi obiecte ascuţite pentru a ucide oameni în timpul concertului susţinut de Swift, a spus Omar Haijawi-Pirchner (foto), directorul pentru securitate şi informaţii din cadrul Ministerului de Interne din Austria.


Citeşte şi: Procurorii americani susţin că un om de afaceri român l-a angajat pe Hunter Biden pentru a influenţa politica SUA – Stiripesurse.md

Suspectul în vârstă de 19 ani nu avea bilet la concert, dar dorea să dea atacul în apropierea stadionului Ernst Happel. Făcea parte dintr-o reţea islamistă şi se afla deja pe radarul poliţiştilor, a mai precizat oficialul.

Teroristul a recunoscut totul! Cum avea de gând să atace la concertele lui Taylor Swift

Suspectul a făcut căutări pe internet despre cum să confecţioneze bombe şi le-a declarat investigatorilor în cadrul depoziţiei că intenţiona să ”să-şi ia propria viaţă şi viaţa unui mulţimi mari de oameni fie azi, fie mâine”, a spus Haijawi-Pirchner.

Tânărul de 19 ani şi o a doua persoană au fost arestate în ziua precedentă sub suspiciunea planificării unui atac vizând evenimente majore din Viena, inclusiv concertele lui Swift.

Cântăreaţa urma să susţină concerte joi, vineri şi sâmbătă în cadrul secţiunii europene a turneului ei Eras Tour. Toate spectacolele au fost anulate miercuri seară.

Teroristul a recunoscut totul! Cum avea de gând să atace la concertele lui Taylor Swift

Haijawi-Pirchner a spus că a fost decizia organizatorului concertului de a anula spectacolele, nu a poliţiei austriece, dar a descris demersul ca explicabil.

Nu există alte persoane date în căutare în legătură cu presupusul complot, au spus investigatorii.

”A fost prevenită o tragedie”, a spus ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, care a adăugat: ”Situaţia a fost gravă, situaţia este gravă”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Daniela Cociu și Maria Olărașu, eliminate în sferturi la individual

Daniela Cociu și Maria Olărașu, eliminate în sferturi la individual Canoistele Daniela Cociu și Maria Olărașu au fost eliminate în sferturile de finală ale Jocurilor...

L-au prins cu buzunarele pline de droguri

L-au prins cu buzunarele pline de droguri Un bărbat de 41 de ani a fost reținut de polițiști, având asupra sa mai multe pachețe cu...

Poliția de Frontieră atenționează! Mâine, 9 august 2024, punctul de trecere a frontierei Leușeni va fi suspendat

Poliția de Frontieră atenționează! Mâine, 9 august 2024, punctul de trecere a frontierei Leușeni va fi suspendat Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal informează că...

Un poliţist l-a ajutat pe Puigdemont să se facă nevăzut la Barcelona

Un poliţist l-a ajutat pe Puigdemont să se facă nevăzut la Barcelona Un membru al poliţiei catalane Mossos a fost reţinut, fiind suspectat că l-ar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.