X

Teroristul din Marsilia fusese eliberat din arest cu doar două zile înainte să comită atacul

Bărbatul suspectat de atacul comis duminică în oraşul francez Marsilia, în care două persoane au fost ucise, a fost arestat şi apoi eliberat de poliţie cu doar două zile înainte de acest incident, a declarat luni pentru Reuters o sursă apropiată echipei de poliţie ce investighează cazul.

Potrivit sursei de informaţie citate, suspectul, care avea opt identităţi sau nume false diferite, a fost arestat de poliţia din Lyon în data de 29 septembrie, sub suspiciunea de jaf. Apoi, el a fost eliberat din lipsă de dovezi.

Citeşte şi: Atac armat în Las Vegas. Cel puţin 20 morţi şi peste 100 de răniţi – FOTO/LIVE VIDEO

Identitatea suspectului rămâne neclară, a adăugat sursa de informaţie.

“Ucigaşul avea opt identităţi nume false diferite. De fiecare dată când era arestat, el prezenta un alt act de identitate. De aceea este atât de dificil (de identificat). O dată el a declarat că s-a născut în Franţa, altă dată că s-a născut în Algeria”, a explicat sursa.

Conform procurorului Marsiliei, atacatorul în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost împuşcat mortal de militari ai operaţiunii Sentinelle, instituită după atentatele din ianuarie 2015, şi nu avea asupra sa acte de identitate.

Citeşte şi: VIAŢA în Puerto Rico la o săptămână după trecerea uraganului Maria: macete, jafuri, plicitseală şi origami

Victimele sunt două femei, de 17, respectiv 20 de ani.

Secţia antiteroristă a Parchetului din Paris a comunicat că a fost deschisă o anchetă pentru ‘asasinate în relaţie cu o acţiune teroristă’ şi ‘tentativă de asasinat asupra unei persoane depozitare a autorităţii publice’. 

Tags: algeriaatac teroristfrantajafLyonmarsilia
Categorii: Diaspora