Teroristul din metroul londonez spune că a fost ‘antrenat să ucidă’

Publicat:

Tânărul irakian acuzat în legătură cu atentatul din staţia de metrou Parsons Green, la Londra, soldat cu 30 de răniţi în septembrie, a declarat că a fost ”antrenat să ucidă” de către gruparea Statul Islamic (SI), potrivit unor documente prezentate la deschiderea procesului, scrie AFP, potrivit news.ro.

Ahmed Hassan Mohammed Ali, un irakian în vârstă de 18 ani, domiciliat în Surrey, la sud-vest de Londra, este acuzat de tentativă de ucidere şi folosirea unui dispozitiv susceptibil să pună în pericol viaţa altora, acuzaţii în legătură cu care a pledat ”nevinovat”.


Citeşte şi: Primăvara a sosit la New York cu o mare furtună de zăpadă. Autorităţile au declarat stare de urgenţă

Tânărul a sosit în Regatul Unit în octombrie 2015, prin tunelul de sub Canalul Mânecii, la bordul unui camion, fără documente de identitate. El a cerut apoi azil politic, în ianuarie 2016, de ”frica Statului Islamic”.

Curtea penală de la Old Bailey, la Londra, a luat miercuri cunoştinţă de note dintr-o întâlnire între tânăr şi serviciile britanice de imigraţie .

El şi-a evocat viaţa în Irak şi a spus că a fost obligat să se supună SI, pentru a evita represalii asupra familiei sale. ”Ei ne-au antrenat să ucidem. Totul era bazat pe religie”, declara el, precizând că a urmat un antrenament alături de alte aproximativ 1.000 de persoane.

Atentatul, comis pe 15 septembrie 2017 cu o bombă artizanală care nu a funcţionat bine, plasată în metrou, la o oră de vârf, s-a soldat cu 30 de răniţi, fără vreun caz grav, în staţia Parsons Green, în sud-vestul capitalei britanice.

Citeşte şi: Teroare la Viena – Patru persoane grav rănite în două atacuri cu cuţitul, la Viena; un afgan a fost reţinut

Potrivit procurorului, bomba avea câteva sute de grame de triperoxid de triacetonă – TATP -, un exploziv preferat de juhadişti.

Statul Islamic nu a revendicat atentatul, iar autorităţile britanice rămân circumspecte în legătură cu acest subiect.

Acest atac a fost al cincilea în regatul Unit în decurs de şase luni. Treizeci şi cinci de persoane au fost ucise în atentatele precedente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.