X

Teroristul Salah Abdeslam, încarcerat în Franţa şi judecat în Belgia

Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al comandourilor care au comis atentatele de la Paris şi Saint-Denis din noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi, va fi încarcerat în centrul penitenciar de la Vendin-le-Vieil, în nordul Franţei, în timpul procesului său de la Bruxelles, transmite France Presse, potrivit agerpres.

Abdeslam urmează să fie judecat în capitala belgiană în perioada 18 – 22 decembrie pentru un incident armat din Bruxelles petrecut înaintea arestării sale.

Citeşte şi: GEAMUL unui elicopter militar american A CĂZUT peste o şcoală din Japonia – FOTO/VIDEO

El va fi deţinut în ‘aceleaşi condiţii de detenţie ca la Fleury-Mérogis’, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiţiei, Youssef Badr, fără a confirma sau a infirma numele închisorii.

El a evocat totuşi ‘un centru penitenciar francez din apropiere de Belgia’.

Salah Abdeslam, cetăţean francez de origine marocană în vârstă de 28 de ani, este în prezent încarcerat la închisoarea Fleury-Mérogis în condiţii extrem de stricte, la izolare şi sub supraveghere video permanentă.

Menţinerea detenţiei pe teritoriul francez va permite ‘să se adapteze în timp real la evoluţiile posibile ale procedurii de judecată în Belgia’, a explicat Badr.

La 15 martie 2016, Abdeslam a fost implicat într-un schimb de focuri de armă cu poliţia din Bruxelles, cu trei zile înaintea arestării sale, după patru luni de urmărire. În acel incident au fost răniţi trei poliţişti belgieni, iar un jihadist algerian care locuia în acelaşi apartament cu Salah Abdeslam la Bruxelles a fost ucis. Abdeslam şi încă un complice au reuşit să scape folosind o altă ieşire. 

Tags: BelgiaFleury-MérogisfrantaparisSaint-DenisSalah AbdeslamVendin-le-VieilYoussef Badr
Categorii: Diaspora