X

Terry Hall, solistul trupei britanice The Specials, a murit la vârsta de 63 de ani

Terry Hall, solistul trupei britanice The Specials, a murit la vârsta de 63 de ani, a anunţat luni grupul de ska fondat la sfârşitul anilor 1970, care a lansat anul trecut un album de cover-uri, informează AFP, potrivit agerpres.

“Cu mare tristeţe anunţăm decesul, după o scurtă suferinţă, al lui Terry, prietenul nostru minunat, fratele nostru şi unul dintre cei mai străluciţi cântăreţi, compozitori şi textieri pe care această ţară i-a produs vreodată”, a anunţat trupa pe mai multe reţele de socializare, printre care Twitter şi Facebook.

Citeşte şi: Senatul american a aprobat! Sprijin clar pentru PKK/PYD – Black News

“Muzica şi interpretările sale au încapsulat însăşi esenţa vieţii… bucuria, durerea, umorul, lupta pentru dreptate, dar mai ales iubirea”, a adăugat grupul, lăudând “muzica sa remarcabilă şi umanitatea sa profundă”.

Născut în 1959 în Coventry, Warwickshire (vestul Angliei), Terry Hall şi-a făcut un nume cu trupa The Specials la sfârşitul anilor 1970. În 1981, piesa lor emblematică “Ghost Town” s-a aflat în fruntea topurilor britanice timp de mai multe săptămâni.

Depresiv, Hall a dezvăluit într-un cântec că a fost victima unor pedofili în timpul unei excursii şcolare în Franţa.

El a avut şi alte experienţe muzicale în afara trupei The Specials, înainte ca grupul să îşi schimbe componenţa şi să urce pe scenă în diferite formate.

Citeşte şi: Premierul olandez își cere scuze pentru rolul jucat de Olanda în comerțul cu sclavi – Black News

Anul trecut, aceşti veterani ai scenei muzicale britanice au lansat un album de cover-uri ale cântecelor lor de protest.

De-a lungul carierei, Terry Hall a colaborat şi cu alţi artişti, printre care rapperul Tricky, dar şi cu Gorillaz şi Lily Allen.

Tags: CoventryTerry HallThe SpecialsWarwickshire
Categorii: Știrile zilei