Tesla a raportat cea mai mare pierdere trimestrială din istoria companiei, de 619 milioane de dolari

Publicat:

Tesla a înregistrat o pierdere de 619 milioane de dolari în trimestrul al treilea, cea mai mare din istoria companiei, pe fondul cheltuilelilor mari cu producţia automobilului de serie Model 3, informaţie care a dus la scăderea puternică a acţiunilor producătorului american de vehicule electrice, transmite Reuters.

În urma cu  un an, Tesla obţinuse un profit de 21,9 milioane de dolari.


Compania condusă de miliardarul Elon Musk a confirmat totodată că nu a reuşit să îndeplinească obiectivele de producţie stabilite pentru trimestrul al treilea, fabricând numai 260 de vehicule, faţă de 1.500 cât estimase iniţial.

Acţiunile Tesla au scăzut miercuri cu 5,4% în urma publicării rezultatelor, în timpul tranzacţiilor electronice de după închiderea bursei de pe Wall Street.

La 30 septembrie, Tesla deţinea rezerve de numerar şi echivalente în valoare de 3,53 de miliarde de dolari, faţă de 3,04 miliarde de dolari la sfârşitul trimestrului al doilea.

Tesla a anunţat în octombrie că a livrat 26.150 de vehicule în trimestrul al treilea, în creştere cu 4,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar a precizat că ”blocajele din producţie” au dus la întârzieri mari în fabricarea automobilului Model 3, de 35.000 de dolari.

Potrivit noilor estimări, Tesla ar urma să ajungă la o producţie de 5.000 de automobile Model 3 pe lună, până la sfârşitul primului trimestru al anului 2018, faţă de sfârşitul acestui an, cum prevedea estimarea iniţială.

Marja brută din producţia de automobile, care exclude creditele obţinute din vânzările de vehicule cu emisii zero, a scăzut la 18,7%, de la 25% anul trecut. Analiştii anticipau o marjă de 18,4%, potrivit datelor FactSet.

Automobilul de serie Model 3 este considerat esenţial pentru profitabilitatea pe termen lung a companiei.

Tesla a anunţat în octombrie că a ratat obiectivul de producţie pentru Model 3 stabilit pentru trimestrul al treilea, producând numai 260 de vehicule în loc de 1.500, iar Musk a declarat atunci că automobilul este ”într-un iad adânc al producţiei”.

Veniturile Tesla au crescut cu 30% în trimestrul al treilea, la 2,98 miliarde de dolari.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară Un străin, în vârstă de 60 ani a fost...

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi...

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.