X

Tesla renunță la obiectivul său de a livra 20 milioane de vehicule pe an până în 2030

Tesla renunță la obiectivul său de a livra 20 milioane de vehicule pe an până în 2030

Tesla a omis obiectivul de a livra 20 de milioane de vehicule pe an până în 2030 în ultimul său raport de impact, un alt semn că firma își temperează ambițiile în domeniul auto.

Musk a declarat în 2020 că Tesla aspira să vândă 20 de milioane de vehicule până la sfârșitul deceniului actual – aproape de două ori mai multe decât cele vândute de Toyota, cel mai mare producător auto din lume, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: 3.000 de deţinuţi din Ucraina sunt gata să plece pe front

„Obiectivul nostru este să construim și să livrăm 20 de milioane de vehicule pe an până în 2030. Pentru a atinge acest obiectiv, trebuie să facem produsele noastre și mai accesibile”, declara compania.

Cu toate acestea, Musk și compania au schimbat tactica, concentrându-se pe tehnologia de conducere autonomă ca principal motor de creștere pentru firmă, producătorul auto urmând să prezinte robotaxi-ul său, denumit “Cybercab”, pe 8 august.

Citește și: Adrian Băluțel: PSRM încearcă să limiteze accesul diasporei la vot

CEO-ul Elon Musk a declarat luna trecută că Tesla va folosi liniile de produse actuale pentru noi vehicule accesibile, în timp ce s-a retras din planurile mai ambițioase de a produce un model complet nou care ar urma să coste 25.000 de dolari.

Acțiunile companiei au scăzut joi cu aproximativ 2%, relatează Reuters.

Tags: Tesla
Diverse