Test NEGATIV obligatoriu pentru toţi călătorii care vin în Italia din ţările UE

Publicat:

Italia a anunţat restricţii de intrare pe teritoriul său începând de joi pentru călătorii proveniţi din ţările Uniunii Europene, care vor trebui să facă dovada unui test negativ la coronavirus, iar, în plus, cei nevaccinaţi să intre în carantină timp de cinci zile, informează AFP, potrivit agerpres.

Decretul, semnat marţi seara de ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, ‘prevede prezentarea obligatorie a unui test negativ la plecarea (spre Italia) pentru toate persoanele care sosesc din ţările Uniunii Europene’, a indicat un purtător de cuvânt.


Citeşte şi: Valul Omicron este condus de populația tânără, sănătoasă şi vaccinată – Black News

Testul – fie antigen, nu mai vechi de 24 de ore, fie PCR, valabil maxim 48 de ore – devine astfel obligatoriu şi pentru vaccinaţi.

Până acum, cetăţenii UE puteau intra în Italia cu un certificat verde care atesta vaccinarea cu schema completă, vindecarea recentă de COVID-19 sau un rezultat negativ la test.

De joi, persoanele nevaccinate vor trebui să intre într-o carantină de cinci zile la sosire, în plus faţă de obligaţia de a prezenta un test negativ. Cele care sosesc din afara UE erau deja plasate în carantină.

Citeşte şi: Italia a extins starea de urgenţă pentru Covid-19 până la 31 martie – Black News

Noile măsuri, în vigoare între 16 decembrie şi 31 ianuarie, survin pe fondul unui nou val epidemic în Europa, marcat de răspândirea rapidă a variantei Omicron, care, potrivit primelor studii, s-ar putea dovedi mai rezistentă la vaccinuri şi mai transmisibilă decât Delta, dominantă în prezent.

Italia, care a plătit un tribut greu cu peste 130.000 de morţi de la debutul pandemiei, a raportat marţi peste 20.000 de cazuri noi de infectare şi 120 de decese.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.