Texas şi Oklahoma, afectate de mai multe tornade. Meteorologii transmit noi avertismente!

Publicat:

Mai multe tornade s-au produs luni în statele americane Texas şi Oklahoma, unde circa şase milioane de persoane ar putea fi afectate de furtuni, grindină şi alte fenomene extreme, au anunţat autorităţile, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

Serviciul Naţional de Meteorologie din Statele Unite a avertizat că riscul de producere a unor tornade în aceste regiuni se află la cel mai mare nivel din ultimii ani.


Citeşte şi: Trump este deschis unui dialog cu Iranul şi aşteaptă primul pas al Teheranului

Regiunea expusă celui mai mare risc se întinde pe o lungime de 644 de kilometri, de la Stillwater (Oklahoma) la Snyder (Texas). În acea zonă s-ar putea produce fenomene meteo extreme, printre care furtuni şi posibile inundaţii, a precizat Bob Oravec, meteorolog la Centrul federal de prognoză meteo.

Circa 12 tornade s-au produs până luni seară, inclusiv una în sud-vestul statului Oklahoma, în apropierea oraşului Mangum, iar o alta în sud-vestul statului Texas, a menţionat Jared Guyer, meteorolog principal la Storm Prediction Center.

Nu se ştie încă dacă tornadele au cauzat prejudicii.

Un risc la fel de ridicat de producere a tornadelor într-o regiune din Statele Unite a fost înregistrat în 2012, a precizat Patrick Marsh, meteorolog coordonator al sistemului de alerte de la Storm Prediction Center.

Acesta a sfătuit persoanele din regiune să se gândească din timp la un plan pentru a se adăposti în cazul apropierii unei furtuni.

Citeşte şi: Americanii subestimează puterea Huawei!

“Nu e o zi în care să nu luăm lucrurile în serios”, a spus Marsh.

Şcolile publice din Oklahoma City şi Universitatea din Oklahoma, cu sediul în Norman, au fost închise din cauza condiţiilor meteorologice periculoase.

În timp ce Oklahoma şi Texas se confruntă cu un risc semnificativ de tornade, şi statele învecinate Kansas şi Arkansas s-au putea confrunta cu fenomene similare, a precizat Marsh.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo pentru sâmbătă şi duminică

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo pentru sâmbătă şi duminică Vremea va fi relativ frumoasă în acest weekend, fără precipitații esențiale, anunță meteorologii....

Avertizare meteorologică! Schimbare bruscă a vremii 

Avertizare meteorologică! Schimbare bruscă a vremii Schimbare bruscă a vremii prognozează meteorologii. Cod galben pe toată țara. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS ) avertizează că...

SHS anunță ploi însoțite de descărcări electrice în centrul și nordul țării

SHS anunță ploi însoțite de descărcări electrice în centrul și nordul țării Meteorologii anunță condiții de instabilitate în nordul și centrul țării. Potrivit SHS, în intervalul...

Surpriza de la meteorologi: Ploaie neanunțată, filmată în plin cod roșu de caniculă

Surpriza de la meteorologi: Ploaie neanunțată, filmată în plin cod roșu de caniculă Surpriză meteorologică. Un nor de ploaie s-a rătăcit prin codul roșu de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.