Thailanda AMÂNĂ vaccinarea cu AstraZeneca! Premierul era primul pe listă

Publicat:

Thailanda a întârziat brusc lansarea campaniei sale de imunizare cu vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca, din cauza temerilor legate de formarea de cheaguri de sânge la persoane vaccinate, informează AFP, potrivit agerpres.

Campania de imunizare cu vaccinul Oxford/AstraZeneca trebuia să înceapă vineri, premierul Prayut Chan-O-Cha urmând să fie primul care primea acest vaccin, în faţa camerelor de luat vederi.


Citește și: Emiratele Arabe Unite vor investi 10 miliarde de dolari în Israel

Cu toate acestea, la ora 8:30 (01:30 GMT), fostul general aflat la conducerea ţării nu s-a prezentat, evenimentul fiind brusc anulat. Acesta a fost înlocuit de o conferinţă de presă a autorităţilor sanitare.

“Administrarea vaccinurilor la thailandezi trebuie să fie sigură, nu trebuie să ne grăbim”, a declarat presei Piyasakol Sakolsatayadorn, consilier al comitetului naţional responsabil cu campania de vaccinare împotriva COVID-19 în această ţară.

“Deşi calitatea vaccinului AstraZeneca este bună, unele ţări au solicitat amânarea (utilizării sale) şi “vom întârzia şi noi”, a adăugat el.

Această decizie vine a doua zi după ce Danemarca, Islanda şi Norvegia au anunţat suspendarea administrării vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19, invocând principiul “precauţiei”.

Agenţia Naţională de Sănătate din Danemarca, prima care a anunţat decizia, a invocat prudenţa după raportarea unor “cazuri grave de formare de cheaguri de sânge la persoane vaccinate”, deşi “în prezent” nu a fost stabilită o legătură între vaccin şi cheagurile de sânge.

Austria anunţase luni că a încetat utilizarea unui lot de vaccinuri produse de laboratorul anglo-suedez, după decesul unei infirmiere de 49 de ani din cauza unor “grave tulburări de coagulare” la câteva zile după primirea vaccinului.

Citește și: UE denunță reforma electorală din Hong Kong și amenință Beijingul cu noi sancțiuni

Laboratorul anglo-suedez şi guvernul britanic au reacţionat joi pentru a apăra vaccinul, pe care-l consideră “sigur” şi “eficace”.

În Thailanda, campania de vaccinare fusese deja lansată în urmă cu o lună cu vaccinul produs de laboratorul chinez Sinovac, angajaţii din sistemul medical fiind primii vaccinaţi pe 28 februarie.

Ţara, care a instituit restricţii severe pentru toţi cei care intră pe teritoriul său, a reuşit până acum să ţină sub control pandemia de coronavirus. Până în prezent, Thailanda a înregistrat circa 26.000 de infectări şi 85 de decese atribuite COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin cere controlarea minării de criptomonede, ca urmare a consumului ridicat de electricitate

Putin cere controlarea minării de criptomonede, ca urmare a consumului ridicat de electricitate Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri asupra "creşterii necontrolate" a consumului...

Siegfried Mureșan: Parlamentul European solicită sprijin pentru R. Moldova în procesul de aderare

Siegfried Mureșan: Parlamentul European solicită sprijin pentru R. Moldova în procesul de aderare Parlamentul European a adoptat astăzi, cu largă majoritate, o rezoluție „prin care...

Ploaia a făcut prăpăd în raionul Glodeni: Copaci doborâți și fire electrice rupte

Ploaia a făcut prăpăd în raionul Glodeni: Copaci doborâți și fire electrice rupte Ploile de astăzi au făcut ravagii în raionul Glodeni. Mai mulți copaci...

O moldoveancă, stomatolog în România, găsită moartă în cabinet

O moldoveancă, stomatolog în România, găsită moartă în cabinet O femeie de 41 de ani din Republica Moldova, care lucra medic stomatolog în orașul Brăila...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.