Thailanda ANULEAZĂ paşapoartele fostului premier, condamnat la ani grei de închisoare

Publicat:

Autorităţile thailandeze au anunţat marţi că au anulat paşapoartele fostului premier Yingluck Shinawatra (foto), condamnată în contumacie la cinci ani de închisoare în septembrie, în cadrul unui proces considerat unul politic, relatează AFP, potrivit agerpres.

Yingluck Shinawatra, al cărei guvern a fost răsturnat în mai 2014 de junta militară, nu a mai fost văzută din 25 august, dată la care a trebuit să se prezinte în faţa Curţii Supreme pentru a-şi afla verdictul în procesul în care este acuzată de ‘neglijenţă’ într-un program de subvenţii acordate cultivatorilor de orez.


‘Toate paşapoartele (fostului premier) Yingluck au fost anulate. Noi nu ştim unde se află aceasta. Potrivit unor informaţii, ea s-ar afla în Marea Britanie, fără să se ştie însă în ce oraş’, a declarat ministrul de externe Don Pramudwinai.

Citeşte şi: India. O femeie de 100 de ani a murit după ce a fost violată

De la dispariţia sa la sfârşitul lunii august, fostul premier nu a mai făcut nicio declaraţie. Junta militară neagă că ar fi ajuns la un acord cu Yingluck pentru a-i organiza fuga, care le lasă mână liberă militarilor pentru a reorganiza scena politică.

Junta militară, ajunsă la putere printr-o lovitură de stat împotriva guvernului lui Yingluck Shinawatra, vrea să împiedice revenirea pe scena politică a opoziţiei, reprezentată de fostul premier Thaksin Shinawatra şi de sora lui Yingluck.

Marţi, şeful juntei, Prayut Chan-O-Cha, a afirmat că nu ştie unde se află Yingluck Shinawatra. El a spus de asemenea că ‘situaţia actuală nu este total sub control’ şi prin urmare nu este posibilă reluarea activităţilor politice. De la lovitura de stat, toate demonstraţiile politice rămân interzise în ţară. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.