X

Thailanda : Golful Maya va rămâne închis pentru turişti până la sfârşitul lunii octombrie

Popularul Golf Maya din Thailanda va rămâne închis pentru turişti până la sfârşitul lunii octombrie, din cauza unor lucrări de reabilitare nefinalizate şi a pericolelor asociate sezonului musonic, au informat joi oficiali locali, citaţi de DPA, conform agerpres.

Plaja acestui golf, aflat pe insula sudică Koh Phi Phi, devenită celebră odată cu filmul “The Beach” (2000), a fost închisă pentru prima dată în luna iunie, după ce s-a descoperit că cei mai mulţi dintre coralii săi au fost distruşi de ancorele ambarcaţiunilor.

Citește și : Salvini cere la Tunis repatrierea tunisienilor sosiţi ilegal în Italia şi ‘stoparea’ migraţiei ilegale

Partea golfului în care au fost distruse coloniile de corali şi unde au fost plantaţi alţi corali pentru a-i înlocui pe cei distruşi este permanent închisă pentru bărci, a indicat Departamentul Parcurilor Naţionale.

Iniţial, plaja urma să se deschidă pentru turişti la 1 octombrie, însă închiderea temporară a fost extinsă, deoarece lucrările la un pod turistic nu au fost încă finalizate, a declarat Worapoj Lomlim, directorul Parcului Naţional Nopparat.

“Suntem, de asemenea, îngrijoraţi pentru siguranţa turiştilor în timpul actualului sezonul musonic”, a declarat Worapoj, adăugând că oficialii au reuşit să planteze peste 2.000 de noi colonii de corali pe perioada închiderii.

Închiderea temporară va continua în fiecare an pentru a preveni distrugerea mediului.

Citește și : Bruxellesul a redus drastic ajutorul către Turcia destinat unei posibilei aderări a ţării la UE

Daunele provocate coloniilor de corali din Thailanda au atins un nivel “critic” – 78% din masa totală a coralilor -, reprezentând o creştere alarmantă a distrugerilor, ţinând cont de faptul că procentul era de 30% în urmă cu un deceniu, a declarat Thon Thamrongnawasawat, un cunoscut ecolog marin responsabil cu eforturile de conservarea a acestora.

Tags: Golf MayaKoh Phi PhiThailandaturisti
Categorii: Știrile zilei