X

Thailanda: Opt persoane şi-au pierdut viaţa din cauza alunecărilor de teren

Toţi membrii unei familii de opt persoane din nordul Thailandei şi-au pierdut viaţa sâmbătă din cauza alunecărilor de teren, informează dpa, potrivit agerpres.

Printre cele opt persoane erau şi două fete în vârstă de trei şi zece ani, conform unui oficial din provincia Nan – situată la 680 kilometri nord de capitala Bangkok – unde a avut loc incidentul.

Citește și : Erdogan avertizează SUA că vor pierde un aliat puternic şi sincer

Oficialii locali au cerut altor 33 de familii care locuiesc în zonă să-şi evacueze casele.

Alunecările de teren cauzate de ploi torenţiale au afectat casele şi drumurile în zonele montane din regiune.

Ca şi restul Asiei de Sud-Est, Thailanda se află în plin sezon musonic, care durează de obicei din mai până în noiembrie.

În Myanmar ploile musonice au determinat mutarea a peste 16.000 de persoane, a relatat joi Myanmar Times. O alunecare de teren cauzată de ploile abundente a ucis 27 de oameni în statul Kachin din această ţară, a declarat un parlamentar local pentru dpa.

Citește și : Spania cere o soluţie europeană la problema imigraţiei

Ploile puternice au împiedicat, de asemenea, o misiune de căutare şi salvare aflată în desfăşurare în Laos, unde aproximativ 130 de persoane sunt dispărute după ce cinci miliarde de metri cubi de apă au fost eliberaţi de prăbuşirea unui baraj la 23 iulie, ucigând cel puţin 29 de persoane.

Tags: BangkokbarajKachinLaosmusonicNanThailanda
Categorii: Știrile zilei