Thailanda: O plajă devenită celebră graţie filmului “The Beach” va fi complet închisă pentru turişti timp de patru luni

Publicat:

O plajă din Thailanda devenită celebră graţie filmului “The Beach”, în care rolul principal a fost interpretat de actorul american Leonardo DiCaprio, va fi complet închisă pentru turişti timp de patru luni pe durata sezonului estival, iar în perioada următoare accesul acestora va fi restricţionat, au anunţat miercuri autorităţile thailandeze, citate de AFP, potrivit agerpres.

“Vom închide pentru patru luni, între iunie şi septembrie, plaja Maya pentru a permite ecosistemului să se regenereze”, a explicat pentru AFP Songtham Suksawang, directorul Parcurilor Naţionale din Thailanda.


Citește și : Georgia anunţă expulzarea unui diplomat rus în semn de solidaritate cu Marea Britanie

“Ambarcaţiunile vor putea să se apropie de golf, dar nu vor putea să acosteze şi nicio persoană nu va fi autorizată să pătrundă în golf”, a adăugat acelaşi oficial thailandez.

Apoi, începând din luna octombrie, ce marchează debutul sezonului turistic, “vom permite doar 2.000 de turişti să vină (pe plajă) pe zi”, a adăugat Thon Thamrongnawasat, un cercetător care face parte din grupul de specialişti care au participat la discuţiile purtate cu autorităţile locale.

În prezent, aproximativ 4.000 de turişti ajung în fiecare zi în acel golf de mici dimensiuni, iar acel fenomen de suprapopulare dăunează coralilor şi mediului înconjurător.

Thailanda, care primeşte în fiecare an peste 35 de milioane de turişti, fascinaţi de posibilitatea de a vedea de la mică distanţă peşti tropicali cu ajutorul unor echipamente simple de scufundare, se confruntă cu o degradare avansată a recifelor sale de corali.

Pe lângă efectele nocive ale modificărilor climatice, activiştii ecologişti au criticat comportamentul turiştilor, care nu ezită să păşească peste corali, dar şi supra-abundenţa de turoperatori ce propun şedinţe de scufundări marine în timpul zilei pe aceste insule, care ar trebui să fie protejate prin intermediul statutului lor de parcuri naţionale.

În fiecare an, Thailanda îşi doboară recordul de turişti care ajung în această ţară, în special datorită evoluţiei spectaculoase a numărului de vizitatori chinezi, fapt care ridică tot mai multe probleme legate de suprapopulare pe anumite insule şi în anumite parcuri naţionale.

Citește și : Turcia : Erdogan intentează proces liderului opoziției în urma unor comentarii legate de Fethullah Gulen

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Corupția la nivel înalt în Coreea de Sud este de neoprit: Prima Doamnă a fost interogată de procurori, după ce acceptat o geantă de...

Corupția la nivel înalt în Coreea de Sud este de neoprit: Prima Doamnă a fost interogată de procurori, după ce acceptat o geantă de...

Iarnă în toiul verii. Stațiunile de schi australiene se află sub zăpezi

Iarnă în toiul verii. Stațiunile de schi australiene se află sub nămeți Iubitorii sporturilor de iarnă din Australia pot să-și scoată schiurile și snowboardurile din dulapuri mai...

Noua Dacia Spring, lăudată de cel mai vechi ziar din Irlanda: ‘Îți oferă doar ceea ce ai nevoie’

Noua Dacia Spring, lăudată de cel mai vechi ziar din Irlanda: 'Îți oferă doar ceea ce ai nevoie' Lansat în primăvara lui 2024, noul model...

O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie

O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie O pereche de ochelari rotunzi cu lentile albastre...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.