Thailanda recomandă purtarea măştii sanitare din cauza smogului dens

Publicat:

Zone extinse din Thailanda au fost acoperite de un nor dens de smog, iar nordul şi capitala ţării, Bangkok, sunt deosebit de afectate din cauza defrişărilor şi a arderii vegetaţiei din acele regiuni, informează miercuri DPA, potrivit agerpres.

Medicii thailandezi au îndemnat populaţia să poarte măşti sanitare atunci când se află în aer liber pentru a se proteja de aceste particule de praf ultrafine.


Citeşte şi: Profitorii mondiali ai războiului ucrainean – Black News

Cerul de deasupra oraşului Bangkok părea aproape alb miercuri, deşi nu exista niciun nor, iar razele solare abia reuşeau să străbată ceaţa. Blocurile de tip zgârie-nori din oraş erau înconjurate de un smog dens.

Poluarea este cauzată în mare parte de defrişările şi arderile de vegetaţie practicate în această perioadă în mare parte a Thailandei, precum şi în ţările vecine Myanmar, Cambodgia şi Laos.

Această practică duce de obicei la niveluri ridicate de microparticule în aer între lunile ianuarie şi martie, în special în nordul Thailandei. Marţi, valorile de siguranţă pentru sănătatea umană au fost depăşite în 48 de provincii ale ţării, potrivit presei thailandeze.

Nitipatana Chierakul, directorul secţiei de boli respiratorii de la Spitalul Siriraj din Bangkok, spune că poluarea este deosebit de dăunătoare în cazul copiilor. “Pentru a-i proteja pe copii, în locuinţe trebuie instalate purificatoare de aer”, a declarat el pentru cotidianul Bangkok Post.

Citeşte şi: Ce este un pogrom? Atacul unei gloate israeliene a readus în prim-plan un cuvânt vechi de un secol

Şcolile şi grădiniţele ar trebui să îşi restricţioneze activităţile în aer liber, a adăugat medicul thailandez.

Meteorologii au avertizat că smogul va persista cel puţin până joi, când calitatea aerului ar putea să se amelioreze datorită unor vânturi puternice. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.