Thailanda restabileşte carantina obligatorie pentru toţi turiştii din cauza riscului de răspândire a variantei Omicron

Publicat:

Thailanda a restabilit marţi carantina obligatorie pentru toţi turiştii din cauza riscului de răspândire a variantei Omicron a noului coronavirus, a anunţat Guvernul de la Bangkok, frânând astfel redeschiderea turismului, un sector vital pentru regatul asiatic, informează AFP, potrivit agerpres.

Turiştii vaccinaţi vor trebui de acum înainte să petreacă 10 zile de carantină într-un hotel sau să profite de modelul “cutie cu nisip” din Phuket, care le permite să se deplaseze în libertate pe această insulă timp de şapte zile înainte de a putea să călătorească în restul ţării.


Citește și : Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a anulat tradiţionalul Crăciun la Sandringham

Aceste modificări, impuse până pe 4 ianuarie într-o primă etapă, nu îi vor afecta pe cei 200.000 de turişti care şi-au depus deja cererile de intrare în ţară pentru săptămânile viitoare, a declarat Tanakorn Wangboonkongchana, purtător de cuvânt al Guvernului thailandez.

“Acest grup poate să intre în Thailanda aşa cum era prevăzut, dar vor exista măsuri mai aspre, mai ales obligativitatea de a efectua un al doilea test PCR”, a declarat el în faţa jurnaliştilor marţi, precizând totodată că Guvernul va acoperi costurile aferente acestor teste suplimentare.

După 18 ani de izolare, Thailanda şi-a redeschis graniţele la începutul lunii noiembrie pentru turiştii vaccinaţi din peste 60 de ţări în baza prezentării unui simplu test PCR cu rezultat negativ.

Această ţară din Asia de Sud-Est, care tocmai a trecut peste un val pandemic foarte dificil din cauza variantei Delta, a înregistrat până în prezent 64 de cazuri de infectare cu varianta Omicron pe teritoriul său, inclusiv un caz de transmitere locală.

Citește și : Olaf Scholz nu este văzut să stea mai mult de un mandat la conducerea Germaniei

Thailanda a înregistrat anul trecut cea mai slabă performanţă economică a ei de după anul 1997 din cauza pandemiei de COVID-19 şi are nevoie să îşi relanseze sectorul turistic, care reprezintă aproximativ 20% din PIB-ul său.

În 2019, această ţară a primit aproape 40 de milioane de turişti străini.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un hoț din capitală, surprins de camere în timp ce sparge geamul unei mașini și fură geanta

Un hoț din capitală, surprins de camere în timp ce sparge geamul unei mașini și fură geanta Momentul în care un hoț se apropie de...

Un turist din Belgia a salvat un copil care se îneca în râul Nistru

Un turist din Belgia a salvat un copil care se îneca în râul Nistru Un copil care se îneca în râul Nistru a fost scos...

Lukaşenko a graţiat 30 de deţinuţi condamnaţi pentru manifestaţiile din 2020

Lukaşenko a graţiat 30 de deţinuţi condamnaţi pentru manifestaţiile din 2020 Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a semnat vineri un decret prin care a graţiat 30...

Andrei Năstase: Migrația masivă și natalitatea scăzută ne duc într-un punct critic

Andrei Năstase: Migrația masivă și natalitatea scăzută ne duc într-un punct critic „Suntem martorii unei realități dureroase, două crize majore ne lovesc puternic și ne...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.