X

Thailanda va prioritiza vaccinările în insula Phuket pentru a o deschide turismului

Thailanda a decis să prioritizeze vaccinarea anti-COVID-19 în rândul celor peste 525.000 de locuitori ai insulei turistice Phuket pentru a o putea deschide vizitatorilor străini de la 1 iulie, relatează luni EFE, potrivit agerpres

Proiectul pilot este de a crea o bulă sanitară în ţară pentru relansarea sectorului turismului, grav afectat de pandemia de coronavirus şi care reprezenta între 12 şi 20 % din PIB ţării înainte de încheierea anului bugetar din martie 2020.

Citește și : Preşedinta Slovaciei RECUNOAŞTE meritele ostaşilor români pentru eliberarea Bratislavei

Autorităţile regionale prevăd să administreze dozele de vaccin într-un ritm de 7.000 de persoane pe zi pentru a vaccina 70 % din populaţie în trei luni.

Campania de vaccinare masivă a început joia trecută cu vaccinul produs de compania farmaceutică chineză Sinovac Biotech în rândul personalului sanitar şi angajaţilor cu interacţiune directă cu publicul sau cu turiştii la cei cu vârste între 18 şi 60 de ani.

Începând din iunie vor fi vaccinate persoanele de peste 60 de ani cu vaccinul de la AstraZeneca, au precizat autorităţile.

S-a anunţat de asemenea că se va permite accesul de la 1 iulie în insula Phuket al turiştilor străini, care s-au vaccinat împotriva COVID-19, şi care nu vor mai fi nevoiţi să stea în carantină timp de 14 zile.

Calendarul accelerat al vaccinări în Phuket contrastează cu cel din restul ţării, unde vaccinarea masivă este aşteptată din iunie.

Citește și : Viktor Orban pune pumnul în gura presei maghiare

Carantina strictă de 14 zile pentru toate persoanele venite din străinătate este una dintre măsurile care au ajutat cel mai mult Thailanda pentru a evita un mare număr de contagieri cu noul coronavirus.

Pandemia de COVID-19 a provocat în total 29.130 de contagieri şi 95 de decese în Thailanda, o ţară cu o populaţie de aproape 70 de milioane de locuitori.

Tags: covid-19Sinovac BiotechThailandavaccin
Categorii: Știrile zilei