Thales va echipa militar viitoarele fregate belgiene şi olandeze

Publicat:

Thales va echipa cele patru viitoare fregate belgiene şi olandeze cu sisteme de conducere a focului pentru lupta contra navelor şi a ameninţărilor aeriene, a anunţat joi grupul francez de tehnologii şi de apărare, transmite AFP, potrivit agerpres.

Contractul, ‘estimat la mai multe sute de milioane de euro’, a fost semnat cu agenţia guvernamentală olandeză responsabilă cu achiziţiile de apărare, COMMIT, la câteva zile după oficializarea de către Belgia şi Ţările de Jos a construirii în comun a patru fregate (două pentru fiecare ţară), afirmă Thales într-un comunicat.


Citeşte şi: Wagner, ‘trădare’ – ce trebuie reținut din discursul lui Vladimir Putin – Black News

Navele urmează să înlocuiască începând din 2029 cele patru fregate de clasa Karel-Doorman intrate în dotare la începutul anilor 1990.

Viitoarele fregate vor fi specializate în lupta anti-submarină, dar vor trebui să se poată apăra şi împotriva ameninţărilor de la suprafaţă.

Contractul cu Thales prevede furnizarea unui sistem de conducere a focului ce combină radare, captatori optici şi soft-uri ce permit fuzionarea datelor şi analizarea situaţiei tactice.

Grupul francez a semnat deja în 2020 un contract pentru a echipa cu aceste sisteme cele patru viitoare fregate germane de tip F126.

Citeşte şi: Prigojin și minciunile lui Putin – Black News

‘În măsura în care forţele navale al Belgiei, Ţărilor de Jos şi Germaniei vor dispune de acelaşi sistem de control al focului pe noile lor nave, acest contract va facilita cooperarea internaţională’, a afirmat amiralul Arie Jan de Waard, şeful COMMIT, citat în comunicat.

Belgia şi Ţările de Jos colaborează de asemenea la achiziţia comună a 12 dragoare de mine, mai ales de la grupul francez Naval Group.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești În anul 2023, Moldova a exportat în total...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.