The Guardian va suprima 180 de posturi, din cauza ‘şocului economic’ provocat de pandemie

Publicat:

Cotidianul britanic The Guardian a anunţat miercuri că va suprima până la 180 de locuri de muncă, dintre care 70 de posturi de jurnalist, din cauza “şocului economic” cauzat de pandemia de coronavirus de tip nou, informează AFP, potrivit agerpres.

Această restructurare “ar putea afecta până la 180 de posturi – 110 în cadrul serviciilor comercial, de publicitate şi marketing şi 70 în cadrul redacţiei”, a precizat cotidianul de stânga pe site-ul său.


Citește și : Transmiterea coronavirusului prin aerosoli este foarte posibilă

Potrivit Katharinei Viner, redactor-şef, şi Annettei Thomas, director general al Guardian Media Group, societatea editorială a cotidianului, pandemia a dus la “perspective financiare nesustenabile” ce ar urma să se traducă într-o cifră de afaceri mai redusă cu peste 25 milioane de lire (27,6 milioane de euro) la bugetul anual.

The Guardian este ultima dintr-o serie de mass-media care au demarat o restructurare din cauza pandemiei, ce a dus la o scădere a vânzărilor fizice şi a veniturilor din publicitate.

Pe 7 iulie, grupul de presă britanic Reach, proprietarul tabloidelor Daily Mirror şi Daily Express, a anunţat suprimarea a 12% dintre efectivele sale, adică în jur de 550 de posturi.

Deja angajat într-un plan menit să facă 800 de milioane de lire economii (886 milioane de euro), BBC a anunţat din luna iunie că trebuie să realizeze 125 de milioane de lire (140 de milioane de euro) economii suplimentare din cauza crizei sanitare.

Grupul audiovizual public britanic şi-a anunţat de atunci intenţia de a suprima în total 600 de posturi în filialele sale regionale, în cadrul unui plan de economisire şi de dezvoltare a digitalului.

BBC a precizat miercuri că va reduce de asemenea 520 de posturi din cadrul activităţii de ştiri, cu 70 mai multe faţă de cele deja anunţate în ianuarie, dar între timp puse în aşteptare din cauza pandemiei de COVID-19.

Citește și : Deputaţii ruşi PUN CRUCE căsătoriilor gay

Potrivit directorului BBC News, Fran Unsworth, această corporaţie media, care este în continuare finanţată în principal printr-o taxă plătită de cetăţenii britanici, trebuie să se schimbe pentru a deveni sustenabilă financiar.

Spre deosebire de mulţi concurenţi ai săi, The Guardian nu a adoptat pentru site-ul său de internet un model economic cu plată, lăsând toate conţinuturile sale la liber.

“În pofida presiunii pe care coronavirusul a exercitat-o asupra companiei noastre, modelul nostru unic de relaţie cu cititorii şi-a arătat valoarea”, au estimat Katharine Viner şi Annette Thomas, adăugând că pandemia nu va pune în discuţie această strategie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.