The Met Office face haz de necaz cu o prognoză-parodie (VIDEO)

Publicat:

Biroul meteorologic britanic, The Met Office, avertizează asupra pericolului încălzirii globale într-o prognoză-parodie care prezintă starea vremii peste 40 de ani, informează DPA, potrivit agerpres.

Într-un videoclip publicat pe Twitter, The Met Office prognozează maxime de 40 de grade Celsius în prima sâmbătă de la Wimbledon ”în 2059” şi temperaturi pe perioada nopţii de peste 20 de grade Celsius.


Citeşte şi: Un editorialist New York Times pune punctul pe ‘i’ din RASiSM: ‘Noul rasism NU va rezolva vechiul rasism’

The Met Office a spus că videoclipul nu este o prognoză reală, însă conţine exemple de vreme ”plauzibilă” pe baza previziunilor climatice.

Meteorologul Aiden McGivern vorbeşte în videoclip despre ”o primă săptămână palpitantă la Wimbledon”, dar spune că temperatura medie de 32 de grade Celsius ”începe să-şi pună amprenta asupra jucătorilor”.

Acesta mai spune că sunt aşteptate valori de 40 de grade Celsius şi prognozează nopţi ”inconfortabile” cu temperaturi care depăşesc 20 de grade Celsius. ”Din fericire, aceasta nu este o prognoză reală”, spune apoi prezentatorul.

”Dar este unul dintre scenariile în care un val de căldură din timpul verii ar putea afecta Marea Britanie peste 40 de ani”, a mai spus el.

”Sunt cuvinte care exprimă incertitudinea, dar nu le lăsaţi să vă ademenească într-un sentiment fals de securitate – mare parte din nesiguranţă este cauzată de faptul că starea vremii din 2050 depinde parţial de felul în care reducem emisiile cu efect de seră globale în anii care urmează”.

McGivern a adăugat că prognoza pentru Wimbledon 2059 are la bază un ”scenariu cu emisii ridicate” pentru a ilustra efectul asupra modelelor climatice în absenţa unor măsuri suplimentare pentru stoparea poluării.

Acesta avertizează că pe întreg globul milioane de oameni vor fi expuşi la ”niveluri periculoase de căldură” în fiecare zi.

Videoclipul a fost publicat după ce All England Club (AELTC), în parteneriat cu Met Office, BBC şi Conferinţa ONU privind schimbările climatice COP26, a anunţat că 1 iulie a fost declarată Ziua Mediului în cadrul faimosului turneu de tenis.

Printre personalităţile invitate în boxa regală s-au numărat activişti pentru mediu, reprezentanţi COP26 şi celebrităţi precum Bear Grylls.

Citeşte şi: Miliardarii lumii ‘se bat’ pe turismul spaţial! Richard Branson ‘îi ia faţa’ lui Jeff Bezos

”Credem că AELTC şi turneul trebuie să joace un rol semnificativ în a contribui la protejarea mediului, atât în prezent, cât şi în viitor”, a spus Sally Bolton, directoarea turneului.

”Schimbările climatice se produc într-un ritm accelerat şi avem responsabilitatea de a ne aduce contribuţia, diminuând impactul pe care îl producem chiar noi, asigurându-ne că avem un teren rezistent la schimbările climatice din viitor şi că ne folosim influenţa pentru a sprijini această cauză importantă”, a mai spus ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

VIDEO – Biden, din nou viral pe Internet. Uită numele lui Lloyd Austin pe care îl numește ‘omul de culoare’

VIDEO - Biden, din nou viral pe Internet. Uită numele lui Lloyd Austin pe care îl numește 'omul de culoare' Clipul în care Joe Biden...

FOTO Jurnaliștii europeni, șocați de gesturile eurodeputatei Șoșoacă: ‘Vrea să exorcizeze PE’

FOTO Jurnaliștii europeni, șocați de gesturile eurodeputatei Șoșoacă: 'Vrea să exorcizeze PE' Jurnaliștii din Europa sunt șocați de comportamentul din Parlamentul European al eurodeputatei Diana...

Obama crede că Biden ar trebui să-şi reconsidere candidatura

Obama crede că Biden ar trebui să-şi reconsidere candidatura Fostul preşedinte democrat al SUA din perioada 2009-2017, Barack Obama, a afirmat în cercul său apropiat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.