X

Theresa May crede că planul său pentru Brexit respectă votul poporului

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a declarat miercuri că planul său pentru Brexit respectă votul poporului de a părăsi Uniunea Europeană, scrie Reuters, potrivit news.ro.

“Planul aprobat la Chequers … există pentru că respectă votul pe care l-au acordat oamenii”, a declarat May atunci când a ajuns la Bruxelles pentru Summit-ul NATO.
Citeşte şi: SUA deschid o nouă linie a frontului în războiul comercial cu China
Ea a adăugat că acordul va încheia libertatea de mişcare, jurisdicţia Curţii Europene de Justiţie în Marea Britanie şi “vastele” plăţi ale Regatului Unit către UE.
“Livrăm Brexitul şi o facem astfel încât să protejăm locurile de muncă şi să respectăm angajamentele faţă de Irlanda de Nord”, a declarat ea.
Citeşte şi: Condamnat pentru genocid, Ratko Mladic acuză NATO că i-a distrus ţara
Theresa May s-a confruntat cu o opoziţie din partea mai multor membri ai propriului guvern faţă de planul său privind viitoarea relaţie cu Uniunea Europeană.
Ministrul Brexitului, euroscepticul David Davis, şi-a dat demisia duminică, în semn de protest faţă de planul lui May de a menţine relaţii economice strânse cu Bruxelles-ul după Brexit, prevăzut pe 29 martie 2019 – o opţiune catalogată drept un ”Brexit blând” faţă de un ”Brexit dur” dorit de susţinătorii unei rupturi clare cu Bruxelles-ul.
Luni, şeful diplomaţiei britanice Boris Johnson a urmat aceeaşi cale, declarând că planul lui May reprezintă un “semi-Brexit”.
Tags: brexitChequersmarea britanieTheresa MayUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora