Theresa May îl critică pe Trump pentru remarcile făcute la adresa aleselor democrate din SUA

Publicat:

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat luni că sunt “total inacceptabile” declaraţiile preşedintelui american Donald Trump privind alesele americane democrate, pe care le-a invitat duminică “să se întoarcă” de unde au venit, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Theresa May “este de părere că limbajul care a fost utilizat pentru a vorbi despre aceste femei este total inacceptabil”, a declarat purtătorul de cuvânt al liderei conservatoare, de obicei foarte măsurată în criticile sale faţă de preşedintele american, care însă nu a scutit-o niciodată de afirmaţii într-un astfel de registru.


Vezi şi: Belgradul reacţionează după vandalizarea unui cimitir ortodox din Kosovo – VIDEO

“De ce nu se întorc în aceste locuri absolut precare şi infestate de criminalitate de unde vin pentru a le ajuta şi a le îndrepta? Şi apoi să revină şi să ne arate cum se face”, a postat duminică pe Twitter miliardarul republican, fără a furniza niciun nume.

El făcea foarte probabil referire la tinere alese în Congres, precum Alexandria Ocasio-Cortez din New York, Ilhan Omar din Minnesota, Ayanna Pressley din Massachusetts şi Rashida Tlaib din Michigan.

Criticile Theresei May intervin după furtuna diplomatică de săptămâna trecută, provocată de publicarea în presă a unor telegrame diplomatice confidenţiale în care sunt prezentate afirmaţii puţin măgulitoare ale ambasadorului britanic la Washington, Kim Darroch, faţă de Donald Trump.

Kim Darroch a apreciat că Casa Albă este “ineptă”, iar Donald Trump a replicat cu apelativul “imbecil pretenţios”, precizând că nu va mai avea contact cu el.

Furios, preşedintele american şi-a reiterat şi atacurile împotriva Theresei May şi a modului în care gestionează ea Brexitul. “I-am spus Theresei May cum să obţină un acord dar ea a procedat în modul ei ridicol, incapabilă să-l obţină. Un dezastru!”, a declarat el, într-un moment în care Marea Britanie se pregăteşte de ieşirea din UE.

Ambasadorul britanic şi-a anunţat demisia miercuri, considerând că este “imposibil” să-şi deruleze activitatea în continuare în acest post.

Citeşte şi: Dacă va deveni premier în UK, Boris Johnson este pregătit să negocieze un acord comercial cu Trump

Theresa May, care a demisionat din funcţie la începutul lui iunie, va ceda frâiele guvernului britanic săptămâna viitoare succesorului său, al cărui nume va fi cunoscut pe 23 iunie. Fostul ministru de externe Boris Johnson este favorit în faţa actualului şef al diplomaţiei ţării, Jeremy Hunt.

Potrivit The Times, Boris Johnson doreşte să se deplaseze cât de curând posibil în SUA pentru a negocia un acord de liber-schimb pentru perioada de după Brexit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului a participat, împreună cu localnicii din raionul Telenești, la Festivalul „Hora Sânzienelor”

Șefa statului a participat, împreună cu localnicii din raionul Telenești, la Festivalul „Hora Sânzienelor” Președinta Maia Sandu a vizitat astăzi orașul Telenești, unde are loc...

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

Ploile torențiale fac ravagii în Nepal: cel puțin 11 oameni au murit

Cel puțin 11 persoane au decedat în Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale care au durat zile întregi,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.