X

Theresa May spune că cei doi bărbaţi care l-au otrăvit pe Serghei Skripal sunt ofiţeri ai serviciilor secrete ruse – VIDEO

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a anunţat, miercuri, în Parlament, că Alexander Petrov şi Ruslan Borishov, cei doi bărbaţi acuzaţi că l-au otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal, lucrează pentru serviciile secrete ruse, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

May a spus, în discursul său, că Guvernul britanic a avut dreptate atunci când a acuzat Rusia, în luna martie, că se află în spatele atacului.

Citeşte şi: Poliţiştii britanici i-au identificat pe ruşii care l-au otrăvit pe Serghei Skripal

Ea a precizat că cei doi cetăţeni ruşi sunt ofiţeri ai serviciilor secrete militare ale Rusiei, cunoscute şi ca GRU, iar operaţiunea a fost, “cel mai probabil”, aprobată nu doar de GRU, ci şi de persoane importante din statul rus.

Acţiunile GRU “sunt o ameninţare la adresa tuturor aliaţilor şi cetăţenilor noştri”, consideră May, care a sugerat că ar trebui mărite eforturile colective prin distribuirea de informaţii între aliaţi.

“Marea Britanie nu blamează poporul rus, dar nu poate fi acceptată o activitate barbară precum cea din Salisbury”, a afirmat May.

Citeşte şi: Prima reacţie oficială a Moscovei după ce Londra a anunţat numelor ruşilor care l-au otrăvit pe Serghei Skripal

Tags: Alexander PetrovGRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse)marea britanieRuslan BorishovSalisburySerghei SkripalTheresa May
Categorii: Diaspora