X

Theresa May ţine parlamentul britanic la muncă până la sfârşit. Decizie de ultimă oră legată de vacanţa aleşilor

Premierul britanic Theresa May a renunţat marţi la o tentativă de a pune capăt mai devreme lucrărilor parlamentului şi de a le da aleşilor o vacanţă de vară mai lungă, după ce membri ai legislativului au afirmat că măsura ar fi fost o stratagemă pentru reducerea presiunii asupra ei, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul a făcut luni un pas neobişnuit şi a propus decalarea încheierii lucrărilor parlamentului pentru vacanţa de vară la 19 iulie, în loc de 24 iulie.

Citeşte şi: Budapesta agită apele din Ardeal: ‘Secuii sunt parte a naţiunii ungare!’

Dar, cu numai 255 de zile până când Marea Britanie va părăsi UE şi cu planul Theresei May în pericol de a deraia chiar înainte de a începe negocierile cu Bruxellesul, parlamentarii din toate partidele au semnalat public că nu vor sprijini iniţiativa.

Guvernul a decis marţi seară să-şi retragă această propunere. Parlamentul urmează să se întrunească la 4 septembrie pentru şapte zile lucrătoare, după care îşi va suspenda din nou lucrările timp de aproape o lună, timp în care partidele importante îşi vor organiza conferinţele anuale.

Citeşte şi: Arnold ‘îl termină’ pe Trump: ‘S-a purtat ca un sclav!’ (VIDEO)

Negocierile la Bruxelles vor continua în timpul verii şi ambele părţi speră că un acord cuprinzător privind retragerea Londrei şi viitoarea relaţie a Marii Britanii cu UE va fi convenit în timp pentru a fi semnat la întâlnirea din octombrie cu liderii UE.

Totuşi, poziţia premierului May este sub presiune după ce publicarea planului ei de a negocia legături comerciale strânse cu UE a declanşat o rebeliune atât în tabăra pro-UE, cât şi în cea eurosceptică a partidului ei.

Tags: brexitmarea britanieparlamentTheresa Mayvacanta
Categorii: Diaspora