Ţigaretele electronice încep să fie INTERZISE în SUA

Publicat:

Ţigaretele electronice şi produsele asociate fabricate de trei companii nu au obţinut autorizaţia din partea Agenţiei pentru alimente şi medicamente (FDA) pentru a putea fi comercializate în Statele Unite, a anunţat joi instituţia americană, marcând prima decizie dintr-o serie de măsuri care ar putea să afecteze serios această industrie, informează AFP, potrivit agerpres.

Produsele analizate nu au putut să demonstreze că beneficiile aduse adulţilor (mai ales în privinţa ajutorului oferit pentru a îi face să renunţe la fumat) sunt mai mari decât riscurile generate pentru consumatorii mai tineri. Într-adevăr, pentru aceştia din urmă, ţigaretele electronice pot reprezenta o cale de intrare în categoria fumătorilor clasici.


Citeşte şi: Biden îi ameninţă pe terorişti: ‘Vă vom vâna şi vă vom face să plătiţi!’ – Black News

Produsele vizate sunt cele fabricate de JD Nova Group LLC, Great American Vapes şi Vapor Salon. Ele includ ţigarete electronice “cu gust de cola”, “plăcintă de mere” şi “cereala cu caramel”.

Deşi sunt deja comercializate, aceste produse vor trebui să fie retrase de pe piaţă, a informat FDA într-un comunicat.

FDA a primit sarcina de a analiza produsele fabricate de cele trei companii, pentru a se asigura în privinţa beneficiilor lor asupra sănătăţii publice.

“Congresul american a conferit FDA autoritatea de a reglementa produsele de fumat pentru a proteja populaţia de efectele nocive ale consumului de tutun prin intermediul unor reglementări bazate pe ştiinţă”, a reamintit directorul interimar al FDA, Janet Woodcock, citată în acelaşi comunicat.

“Ştim că produsele de tutun aromate sunt foarte atractive pentru tineri, deci evaluarea impactului lor potenţial sau actual asupra utilizării de către tineri este un factor esenţial pentru a decide care produs poate fi comercializat”, a adăugat ea.

Liderul de piaţă din această industrie, Juul, nu este vizat de decizia anunţată de FDA. “Cererile privind restul produselor rămân în analiză”, a precizat FDA.

Citeşte şi: Întoarcerea ‘Americii ţinută ostatică’ – Black News

Peste 500 de companii au depus cereri similare de autorizare. Data limită pentru depunerea unor astfel de solicitări este 9 septembrie.

“Agenţia rămâne angajată în demersul ei ce vizează tranziţia spre o piaţă în care toate sistemele electronice de administrare de nicotină (SEAN), care sunt disponibile spre vânzare, să demonstreze faptul că sunt convenabile prin prisma protejării sănătăţii publice”, a transmis FDA în acelaşi comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.