Țigările electronice ar putea fi prescrise pentru a te ajuta să te laşi de fumat

Publicat:

Țigările electronice sunt cu un pas mai aproape de a fi prescrise de NHS pentru prima dată, după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie și-a actualizat îndrumările pentru persoanele care doresc să renunțe la fumat, relatează The Telegraph.

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate (MHRA) a declarat că producătorii de țigări electronice își pot prezenta acum produsele pentru a trece prin același proces de aprobare de reglementare ca și alte medicamente disponibile prin intermediul serviciului de sănătate.


Acest lucru ar putea face ca Anglia să devină prima țară din lume care prescrie țigări electronice licențiate ca produs medical, atâta timp cât acestea sunt aprobate pentru utilizare de către Institutul Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE).

Dacă un produs primește aprobarea MHRA, medicii ar putea decide, de la caz la caz, dacă ar fi adecvat să prescrie o țigară electronică pacienților NHS pentru a-i ajuta să se lase de fumat.

Până acum, țigările electronice au fost reglementate ca produse de consum.

Îndrumarea actualizată vine după o consultare cu E-Cigarette Expert Working Group, un grup de experți din Regatul Unit care au oferit supraveghere și consiliere independentă MHRA.

Nefumătorii și copiii sunt sfătuiți în continuare să nu folosească țigările electronice.

Țigările electronice conțin nicotină și nu sunt lipsite de riscuri, dar recenziile experților din Marea Britanie și SUA au spus că țigările electronice reglementate sunt mai puțin dăunătoare decât fumatul. O țigară electronică cu licență medicală ar trebui să treacă de verificări de siguranță și mai riguroase.

Dr June Raine, directorul executiv al MHRA, a declarat: „Dovezile sunt clare că țigările electronice sunt mai puțin dăunătoare sănătății decât tutunul de fumat și că țigările electronice care conțin nicotină pot ajuta oamenii să renunțe definitiv la fumat. Orientările actualizate privind cerințele de licențiere pe care le-am publicat astăzi reprezintă un prim pas puternic către disponibilitatea produselor sigure și eficiente pentru țigări electronice cu licență.”

Ministrul pentru Sănătate, Sajid Javid, a declarat: „Deschiderea ușii către o țigară electronică autorizată prescrisă de NHS are potențialul de a aborda disparitățile mari în ratele de fumat din întreaga țară, ajutând oamenii să renunțe la fumat, oriunde locuiesc și indiferent de mediul lor”.

Aproape 64.000 de oameni au murit din cauza fumatului în Anglia în 2019, în timp ce există încă aproximativ 6,1 milioane de fumători în țară, conform cifrelor furnizate de Departamentul pentru Sănătate.

Deborah Arnott, directorul executiv al organizației caritabile pentru sănătate ASH, a declarat că fumătorii care sunt precauți cu privire la țigările electronice ar putea avea mai multe șanse să încerce să vapeze dacă ar avea asigurarea oferită de o licență pentru medicamente.

„Orientările MHRA deschide ușa unei zile în care fumătorilor li se putea prescrie țigări electronice pentru a-și îmbunătăți șansele de a renunța cu succes”, a spus ea.

Profesorul Nick Hopkinson, medic consultant la Royal Brompton și director medical la Asthma UK și British Lung Foundation, a declarat: „Majoritatea oamenilor pe care îi văd în clinică au boli pulmonare care sunt cauzate și agravate de fumat.

„Există deja dovezi bune că țigările electronice disponibile în comerț le permit oamenilor să renunțe la fumat la o alternativă mult mai sigură.

„Cu toate acestea, dezvoltarea țigărilor electronice cu licență medicală ar fi un pas înainte cu adevărat important, oferind pacienților și profesioniștilor din domeniul sănătății un instrument suplimentar pentru a scăpa de dependența de fumat, susținut de reasigurarea care vine dintr-un proces de autorizare riguros.”

Un purtător de cuvânt al NHS a spus: „NHS poate prescrie țigări electronice numai atunci când NICE le recomandă pentru utilizare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ayatollahul Ali Khamenei dă vina pe Occident pentru tensiunile din Orientul Mijlociu

Ayatollahul Ali Khamenei dă vina pe Occident pentru tensiunile din Orientul Mijlociu Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a învinovăţit miercuri Statele Unite şi ţările...

Secretarul general al ONU a fost declarat ”persona non grata” în Israel

Secretarul general al ONU a fost declarat ''persona non grata'' în Israel Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a luat miercuri o decizie fără precedent,...

Israelul pregăteşte RĂZBUNAREA! A pus deja ţinta pe obiectivele din Iran

Israelul pregăteşte RĂZBUNAREA! A pus deja ţinta pe obiectivele din Iran Israelul și Iranul nu au fost niciodată mai aproape de deschiderea unui front nou...

Zeci de morți și 61 de dispăruți în urma scufundării a două ambarcațiuni

Zeci de morți și 61 de dispăruți în urma scufundării a două ambarcațiuni Cel puțin 45 de persoane au murit și multe altele sunt date...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.