X

Tigroaica care evadase de la o fermă din Africa de Sud a fost ucisă

Sheba, o tigroaică scăpată de la o fermă de animale exotice din Africa de Sud, care rătăcea de patru zile în apropiere de Johannesburg, a fost “eliminată” în primele ore ale zilei de miercuri, după un nou atac asupra unui câine, informează AFP, potrivit agerpres.

“Nu am avut de ales decât să o ucidem”, deoarece ”a omorât un câine de la o fermă unde locuiesc şase familii”, iar ”pericolul devenise prea mare”, a declarat pentru AFP Mandy Gresham, un reprezentant al comunităţii locale care a participat la căutări.

Citește și :  Croaţia investighează dispariţia unui yaht aparţinând oligarhului uzbek Alişer Usmanov

Sheba, o tigroaică bengaleză în vârstă de opt ani, atacase deja un bărbat de 39 de ani, care a supravieţuit atacului, şi omorâse alţi câini şi o căprioară. Felina era căutată de zeci de poliţişti, activişti pentru protecţia naturii şi vecini, ajutaţi de drone şi elicoptere.

Animalul reuşise să evadeze din incinta sa sâmbătă, după ce un necunoscut a tăiat gardul unei ferme aflate la aproximativ 30 de kilometri de Johannesburg, capitala economică a Africii de Sud, situată în cea mai populată provincie a ţării.

Tigroaica fusese deja reperată luni în apropierea proprietăţii, unde revenise în căutare de carne.

Societatea sud-africană pentru prevenirea cruzimii faţă de animale (NSPCA) a declarat că este “periculos şi iresponsabil” ca tigrii să fie ţinuţi în zone rezidenţiale.

Citește și : Biden vizitează joi California lovită de furtuni

Specia nu este endemică în Africa de Sud, dar în ultimii ani, creşterea ei, în special pentru a fi vândută grădinilor zoologice, s-a răspândit.

Africa de Sud nu are un recensământ oficial al populaţiei sale de tigri, dar, potrivit ONG-ului pentru drepturile animalelor Four Paws, circa 10% din populaţia mondială (sau 359 de exemplare) au fost exportate între 2011 şi 2020.

Tags: Africa de SudFour PawsJohannesburgShebaSocietatea sud-africană pentru prevenirea cruzimii faţă de animale (NSPCA)tigroaică
Categorii: Știrile zilei