TikTok analizează Londra şi alte locaţii pentru noul său sediu general

Publicat:

Populara reţea de socializare TikTok a purtat discuţii cu guvernul britanic în ultimele luni pentru a-şi amplasa cartierul general la Londra, în cadrul strategiei platformei de a distanţa de proprietarii săi chinezi, a declarat pentru Reuters o sursă din apropierea discuţiilor, scrie agerpres.

Londra este una din mai multe locaţii pe care TikTok la are în vedere iar până la acest moment nu a fost luată încă o decizie, au adăugat sursele.


Citește și : Alegeri legislative în Siria, într-o ţară distrusă de război şi în profundă criză economică

Deocamdată nu este clar care sunt celelalte locaţii avute în vedere de TikTok. Cu toate acestea, pe parcursul acestui an TikTok a făcut angajări semnificative în California, printre cei recrutaţi fiind şi Kevin Mayer, fost director la Walt Disney Co, care va fi directorul general de la TikTok.

TikTok a intrat însă în vizorul autorităţilor americane pe fondul suspiciunilor că autorităţile de la Beijing ar putea forţa compania controlată de grupul chinez ByteDance să îi predea datele utilizatorilor.

Sursele citate de Reuters susţin că în ultimele săptămâni TikTok s-a concentrat pe soluţionarea relaţiei cu Washingtonul dar nu a exclus Londra ca o posibilă locaţie pentru noul său sediu general. În următoarele săptâmâni, TikTok ar urma să anunţe o majorare semnificativă a personalului său de la Londra şi din alte locaţii din afara Chinei, au precizat sursele.

Citește și : Bilanțul pandemiei de coronavirus în SUA

TikTok, proprietatea grupului chinez ByteDance, populară în rândul celor celor mai tineri utilizatori, avea 800 de milioane de utilizatori în luna ianuarie la nivel mondial (conform DataReportal). Platforma a negat întotdeauna partajarea de date cu autorităţile chineze şi dă asigurări că nu are nicio intenţie de a accepta astfel de cereri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.