TikTok face plângere împotriva interdicţiei dictate de Trump

Publicat:

TikTok a cerut unui judecător american să suspende un decret al administraţiei Trump care prevede interzicerea descărcării aplicaţiei în SUA începând de duminică, potrivit AFP şi agerpres.

Într-o moţiune depusă la un tribunal din Washington, reţeaua de socializare, filială a companiei chineze ByteDance, susţine că o astfel de interdicţie ar reprezenta o încălcare a Constituţiei SUA.


Citeşte şi: Trump bagă râcă în familia prinţului Harry: ‘Îi doresc mult curaj, va avea nevoie!’

O audiere urmează să aibă loc joi la respectivul tribunal.

Departamentul american al Comerţului a anunţat sâmbătă că va amâna până la 27 septembrie (în loc de 20 septembrie) interdicţia de a descărca în SUA populara aplicaţie.

O interdicţie completă asupra activităţilor TikTok pe teritoriul SUA ar putea intra în vigoare începând cu 12 noiembrie.

Pentru a scăpa de interdicţie, Donald Trump a cerut ca TikTok să transfere activităţile din SUA sub control american.

“Dacă interdicţiile nu sunt suspendate, daunele produse reclamanţilor vor fi ireparabile”, scrie platforma în documentul judiciar.

Citeşte şi: Ecuador a dat ordin pentru ARESTAREA fostului preşedinte

Aplicaţia contestă în special ideea că măsura administraţiei Trump ar fi bazată pe temeri privind securitatea naţională a SUA.

Trump a acuzat aplicaţia, în mai multe rânduri, de spionaj în favoarea Chinei prin colectarea de date ale utilizatorilor săi. Reţeaua de socializare a respins acuzaţiile.

Platforma a mai deschis deja o procedură judiciară la sfârşitul lunii august în California pentru a contesta decretul de interdicţie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21 Judocanul Vadim Ghimbovschi (90 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial...

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile...

BNM va utiliza inteligența artificială în mai multe domenii-cheie. Care sunt acestea

BNM va utiliza inteligența artificială în mai multe domenii-cheie. Care sunt acestea Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI)...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.