X

TikTok face plângere împotriva interdicţiei dictate de Trump

TikTok a cerut unui judecător american să suspende un decret al administraţiei Trump care prevede interzicerea descărcării aplicaţiei în SUA începând de duminică, potrivit AFP şi agerpres.

Într-o moţiune depusă la un tribunal din Washington, reţeaua de socializare, filială a companiei chineze ByteDance, susţine că o astfel de interdicţie ar reprezenta o încălcare a Constituţiei SUA.

Citeşte şi: Trump bagă râcă în familia prinţului Harry: ‘Îi doresc mult curaj, va avea nevoie!’

O audiere urmează să aibă loc joi la respectivul tribunal.

Departamentul american al Comerţului a anunţat sâmbătă că va amâna până la 27 septembrie (în loc de 20 septembrie) interdicţia de a descărca în SUA populara aplicaţie.

O interdicţie completă asupra activităţilor TikTok pe teritoriul SUA ar putea intra în vigoare începând cu 12 noiembrie.

Pentru a scăpa de interdicţie, Donald Trump a cerut ca TikTok să transfere activităţile din SUA sub control american.

“Dacă interdicţiile nu sunt suspendate, daunele produse reclamanţilor vor fi ireparabile”, scrie platforma în documentul judiciar.

Citeşte şi: Ecuador a dat ordin pentru ARESTAREA fostului preşedinte

Aplicaţia contestă în special ideea că măsura administraţiei Trump ar fi bazată pe temeri privind securitatea naţională a SUA.

Trump a acuzat aplicaţia, în mai multe rânduri, de spionaj în favoarea Chinei prin colectarea de date ale utilizatorilor săi. Reţeaua de socializare a respins acuzaţiile.

Platforma a mai deschis deja o procedură judiciară la sfârşitul lunii august în California pentru a contesta decretul de interdicţie. 

Tags: ByteDanceChinaSUATikTokwashington
Categorii: Știrile zilei