X

TikTok lite, interzis în UE. Mecanismul prezintă riscuri grave pentru sănătatea mintală a utilizatorilor

TikTok lite, interzis în UE. Mecanismul prezintă riscuri grave pentru sănătatea mintală a utilizatorilor

Tik Tok își va retrage definitiv programul de recompense în Uniunea Europeană. Decizia vine după ce funcția, care îi recompensează pe utilizatorii care petrec mult timp în fața ecranului, a fost puternic criticată de Bruxelles, potrivit Euronews.

Anunțul referitor la eliminarea funcției TikTok Lite a venit din partea Comisiei Europene, care a acuzat dependența pe care o pot da rețelele de socializare, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Funcția îi recompensa cu monede virtuale pe utilizatorii care vizionează mult timp videoclipuri sau care dau like-uri. Monedele virtuale pot fi apoi transformate în carduri cadou pe site-urile partenere.

Anunțul făcut de Tik Tok

„Întotdeauna căutăm să colaborăm în mod constructiv cu Comisia Europeană și alte autorități de reglementare. TikTok este mulțumit că am ajuns la o rezolvare amiabilă și am retras acum programul de recompense TikTok Lite care a fost lansat în Franța și Spania în aprilie, pe care îl suspendasem deja în mod voluntar.”, spun reprezentanții Tik Tok.

TikTok și-a lansat noul serviciu controversat în Franța și Spania la sfârșitul lunii martie, înainte de a-l suspenda în Uniunea Europeană câteva săptămâni mai târziu, după deschiderea unei investigații de către Bruxelles.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Comisia Europeană a considerat că mecanismul prezintă riscuri grave pentru sănătatea mintală a utilizatorilor.

 

Tags: TikTokuniunea europeana
Diverse