X

TikTok retrage definitiv programul ”Lite” din Uniunea Europeană

TikTok retrage definitiv programul ”Lite” din Uniunea Europeană

Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a acceptat să retragă definitiv din Uniunea Europeană programul său de recompense TikTok Lite pentru a se conforma prevederilor Digital Services Act (DSA), a anunţat luni Comisia Europeană, transmite Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

TikTok Lite are un ”Program de recompense” care le permite utilizatorilor să câştige puncte prin realizarea unor acţiuni pe platformă cum ar fi vizionarea de videoclipuri, aprecierea unor conţinuturi sau invitarea prietenilor pentru a se alătura platformei.

Uniunea Europeană a solicitat TikTok în aprilie o evaluare de risc imediat a aplicaţiei respective, la scurt timp după ce a fost lansată în Franţa şi Spania, din cauza temerilor referitoare la un impact potenţial asupra sănătăţii mintale a copiilor şi utilizatorilor.

TikTok retrage definitiv programul ”Lite” din Uniunea Europeană

Potrivit DSA, marile platforme online trebuie să raporteze potenţiale riscuri ale noilor funcţionalităţi către Uniunea Europeană înainte de lansarea acestora şi trebuie să adopte măsuri efective pentru abordarea acestor riscuri.

Ramura executivă a Uniunii Europene a anunţat că TikTok şi-a luat angajamente cu caracter juridic obligatoriu pentru retragerea programului de recompense din Uniunea Europeană şi să nu lanseze orice alt program care să se sustragă acestei decizii.

”Orice încălcare a angajamentelor va duce imediat la o încălcare a DSA şi ca atare va putea atrage amenzi”, a precizat Comisia Europeană.

TikTok retrage definitiv programul ”Lite” din Uniunea Europeană

Este încă în desfăşurare o altă investigaţie referitoare la o posibilă încălcare de către TikTok a regulilor privind conţinutul online destinate protecţiei copiilor şi care să asigure transparenţa publicităţii, a adăugat Comisia Europeană.

Investigaţia a fost deschisă în februarie, iar platforma riscă o amendă consistentă.

Tags: comisia europeanaDigital Services Act (DSA)LiteTikTokuniunea europeana
Știrile zilei