Timmermans: Ecologiştii trebuie să facă presiuni în primul rând asupra guvernelor naţionale

Publicat:

Guvernele ţărilor europene sunt cele care opun rezistenţă măsurilor propuse de Bruxelles pentru protejarea mediului şi din acest motiv militanţii ecologişti trebuie să facă presiuni în primul rând asupra guvernelor naţionale, a declarat vineri vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, informează AFP, potrivit agerpres.

“Vorbiţi-mi, ţineţi-mă la curent, rămâneţi critici, însă mai ales vorbiţi cu guvernele naţionale, pentru că ele sunt cele care opun foarte des rezistenţă reformelor pe care le propune Comisia Europeană”, a declarat Timmermans în timpul unei conferinţe video organizate de două mişcări ecologiste, Fridays For Future şi Youth For Climate.


Citește și : Moscheile din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite rămân ÎNCHISE

“Îi vom presa şi vom presa Parlamentul European, însă trebuie să daţi o mână de ajutor”, a insistat el.

Timmermans a făcut aceste declaraţii la două zile după prezentarea de către Comisia Europeană a propunerilor pentru apărarea biodiversităţii şi pentru o alimentaţie de calitate. Aceste măsuri, luate în cadrul unui “Pact verde”, preconizează inclusiv o reducere cu 50% a pesticidelor în agricultură până în 2030.

Măsurile, a căror anunţare a îngrijorat mai multe federaţii de agricultori, nu au împiedicat unele organizaţii ecologiste, printre care Fridays For Future şi Youth For Climate, să-l interpeleze vineri pe Timmermans, care răspunde de implementarea Pactului verde european, cerându-i să meargă până la refacere a Politicii Agricole Comune (PAC).

Militanţii vizează primul său pilon, care se referă la ajutoarele directe pentru producţie, alocate agricultorilor în funcţie de suprafeţele agricole. Ei cer să se treacă la subvenţii condiţionate de metodele agricole utilizate şi de impactul lor asupra societăţii şi mediului.

“O parte prea mare dintre ajutoarele directe nu merg spre fermieri sau spre oamenii care muncesc pământul, ci spre marii proprietari de terenuri, există într-adevăr aici o problemă pe care trebuie să o rezolvăm”, a recunoscut Timmermans.

Însă pentru a demara o reformare a ajutoarelor, guvernele ţărilor din UE “vor trebui să-şi dea acordul şi, foarte adesea, ele sunt reticente pentru că le este teamă că aceasta va fi prea dificil pentru fermierii lor”, a atenţionat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.