X

Timp de două zile, 30 ambulanțe au rămas blocate în nămeți

Timp de două zile, 30 ambulanțe au rămas blocate în nămeți

În timpul ninsorilor abundente, 18 ambulanțe au rămas blocate în nămeți. IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească pe 8 ianuarie, șapte ambulanțe au fost deblocate cu suportul angajaților Ministerului Afacerilor Interne, pentru ca acestea să ajungă la pacienți.

Citește: Cu 50 de grade mai cald în Suedia după ce țara s-a confruntat cu geruri extreme

Iar pe parcursul nopții de 9 ianuarie, alte 11 ambulanțe din raza municipiului Chișinău și 12 pe teritoriul Republicii Moldova au avut nevoie de ajutor pentru deblocare.

Precizăm că în dimineața zilei de 8 ianuarie, în raionul Ungheni, în drum spre spital echipa de asistență medicală urgentă a asistat o naștere în ambulanță, care a decurs fără complicații. Lăuza și copilul au fost transportați în stare satisfăcătoare la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Ungheni.

În noaptea zilei de 9 ianuarie, la miezul nopții, ambulanța nu a putut ajunge la solicitare în raionul Strășeni, gravida a fost preluată de un echipaj de poliție și adusă până la autosanitară. Ulterior, echipa de asistență medicală urgentă a transportat pacienta în siguranță la spital.

În aceeași noapte, a fost solicitată asistența medicală pentru o gravidă din raionul Ungheni, abia peste o oră echipele specializate de intervenție au reușit preluarea și transportarea pacientei la maternitate.

Tags: ambulanțe blocateambulanțe în zapadaCentrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească
Știrile zilei