După mult timp, Erdogan spune că este ‘pe aceeaşi lugime de undă’ cu Donald Trump

Publicat:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi că discuţia telefonică purtată săptămâna trecută cu omologul său american Donald Trump a fost prima ocazie, după mult timp, când cei doi aliaţi din cadrul NATO s-au aflat ‘pe aceeaşi lungime de undă’, o nouă convorbire urmând să aibă loc în zilele următoare, transmite AFP, conform agerpres.

Relaţiile diplomatice dintre Ankara şi Washington sunt tensionate de o serie de dezacorduri, mai ales în ce priveşte sprijinul acordat de SUA miliţiilor kurde siriene YPG, considerate grupare teroristă de Turcia.


Citeşte şi: ŞICANĂRI periculoase ruso-americane deasupra Mării Negre

‘Convorbirea telefonică pe care am avut-o cu Trump vineri a fost prima după multă vreme în care ne-am aflat pe aceeaşi lungime de undă’, a declarat preşedintele turc într-un discurs în faţa deputaţilor partidului său AKP.

Erdogan a mai afirmat că discuţiile vor continua în zile următoare în ce priveşte YPG, cooperarea în materie de industrie de apărare şi lupta împotriva reţelei lui Fetullah Gulen, clericul pe care Ankara îl acuză că a orchestrat puciul eşuat din iulie 2016.

Potrivit Ministerului de Externe de la Ankara, Trump i-a declarat vineri lui Erdogan că a dat instrucţiuni ca YPG să nu le fie furnizate arme.

Pentagonul a emis însă luni un comunicat în care precizează că examinează ‘ajustări’ în ce priveşte furnizarea de arme către forţele kurde siriene, fără însă a vorbi despre încetarea livrărilor şi sugerând că astfel de decizii vor fi luate în funcţie de pe necesităţile de pe teren.

Citeşte şi: Accident feroviar GRAV în Belgia. Doi oameni au murit şi şapte sunt răniţi – FOTO

Adresându-se reporterilor după discurs, Erdogan a afirmat că acest comunicat al Pentagonului va fi luat în discuţie marţi la reuniunea Consiliului Naţional de Securitate al Turciei.

Potrivit lui Erdogan, o nouă discuţie telefonică cu Trump ar putea avea loc în această săptămână. ‘Dacă nu va suna el, voi suna eu’, a indicat preşedintele turc.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.