X

Tinder îi încurajează pe tineri să voteze la alegerile prezidenţiale din Franţa

Aplicaţia de dating Tinder s-a asociat cu un ONG pentru apărarea drepturilor civile cu scopul de a încuraja tinerii francezi să voteze la alegerile prezidenţiale din luna aprilie, informează AFP, potrivit agerpres.

“Dacă tot te întâlneşti la parter… Du-te apoi să votezi tot la parter!”, îndeamnă spotul publicitar al asociaţiei “A Voté”, sub forma unui “Swipe Video Card”, un fel de mini-video în 4 părţi.

Citeşte şi: Pfizer AMÂNĂ cererea de aprobare a vaccinului anti-Covid pentru copiii sub 5 ani – Black News

Începând de joi şi până pe 8 aprilie, toţi utilizatorii aplicaţiei din Franţa cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani vor vedea anunţul la parcurgerea (“swipe”) profilurilor.

Aceştia vor fi redirecţionaţi către site-ul A Voté, care centralizează toţi paşii de urmat putea a vota la alegerile prezidenţiale din 2022.

În Franţa, înregistrarea eronată pe listele electorale, cauzată în principal de mutări, a afectat 7,6 milioane de persoane în 2017, dintre care 51% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani, potrivit socioloagei Celine Braconnier.

Reprezentând aproape 50% din membrii Tinder, tinerii sunt categoria cea mai predispusă să nu voteze, iar dacă sunt înregistraţi greşit “este de trei ori mai probabil să se abţină” de la vot, avertizează ONG-ul într-un comunicat.

Citeşte şi: SUA şi NATO aşteaptă confirmări privind începerea retragerii efectivelor militare ruse de la frontierele Ucrainei – Black News

Din acest motiv, cea mai utilizată aplicaţie de dating din lume a dorit să ofere asociaţiei A Vote oportunitatea de a “ajuta membrii tinerei generaţii să înţeleagă că împreună au o voce”, explică Ben Puygrenier, purtător de cuvânt al Tinder în Franţa.

“Trebuie să aducem democraţia mai aproape de tineri, acolo unde se formează opinii şi se poartă discuţii”, au precizat copreşedinţii ONG-ului, Flore Blondel-Goupil şi Dorian Dreuil.

Tags: A VotéalegeriBen PuygrenierCeline BraconnierDorian DreuilFlore Blondel-GoupilfrantaSwipe Video Cardtinder
Categorii: Diaspora