X

Tineri din Republica Moldova vor fi găzduiți în Halkidiki

Tineri din Republica Moldova vor fi găzduiți în Halkidiki

Secretariatul General pentru Grecii din Străinătate și Diplomație Publică din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Greciei găzduiește în această vară, în premieră, tineri din Republica Moldova cu scopul de a-i familiariza cu Grecia și cultura ei prin intermediul învățării limbii grecești, scrie ERT NEWS, potrivit RADOR.

Acțiunea va avea loc în Kalandra, Halkidiki, în perioada 30 august – 6 septembrie, în spații ale Universității Aristotel din Salonic, care a răspuns pozitiv unei solicitări adresate în acest sens de Secretariatul General pentru Grecii din Străinătate și Diplomație Publică.

Tineri din Republica Moldova vor fi găzduiți în Halkidiki

Printre tinerii din Moldova care se vor deplasa în Grecia se numără studenți de la recent înființatul Centru pentru Limbă și Cultură Neogreacă de la Universitatea de Stat din Chișinău. De notat că înființarea centrului respectiv a avut loc în urma inițiativei Secretariatului General pentru Grecii din Străinătate și Diplomație Publică

Citeşte şi: Analist politic român: Bătălia pentru Chișinău e cu bătaie mult mai lungă – Stiripesurse.md

Acțiunea, în coordonare cu Ambasada Greciei în România, face parte dintr-o serie de acțiuni periodice ale Secretariatului General pentru promovarea cunoașterii limbii elene și promovarea culturii grecești în rândul tinerilor din diferite țări.

Tags: greciaHalkidikiKalandrarepublica moldova
Categorii: SocialȘtirile zilei