Tinerii care doresc să studieze la Colegiul Militar ‘Alexandru cel Bun’ și-au testat abilitățile

Publicat:

Tinerii care doresc să studieze la Colegiul Militar ‘Alexandru cel Bun‘ și-au testat abilitățile

Tinerii care doresc să studieze la Colegiul Militar „Alexandru cel Bun” au susținut astăzi proba sportivă pentru admitere. 275 de fete și băieți și-au testat abilitățile de rezistență și au alergat un kilometru în parcul „Valea Morilor” din capitală.

Ulterior, aceștia au susținut și alte teste, precum ridicarea trunchiului și tracțiunile la bară. În total, tinerii au avut două probe, un test de inteligență și unul la pregătirea fizică. Însă doar 60 din cei 275 de pretendenți vor fi admiși la Colegiul Militar, potrivit moldova1.md.


Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Dimineața, de la ora 08:00, tinerii s-au pregătit pentru cursa de alergare. Alexei Costache are 15 ani și este din comuna Piatra, raionul Orhei. Băiatul se numără printre cei care au decis să se înscrie în concursul de admitere la Colegiul Militar, pentru că își dorește o carieră în armată.

„Cred că Colegiul Militar este un colegiu care poate face dintr-un băiat un bărbat adevărat. Eu consider că mă voi descurca și voi face tot ce îmi stă în puteri ca să intru la colegiu”, spune Alexei Costache.

Maximilian Curagău a povestit că de mic își dorește să facă militărie și speră să fie admis la colegiu, pentru a-și îndeplini visul.

„Eu de mic am dorit să fiu în sfera militară și am un interes foarte mare la aceasta. Proba a fost destul de bună, nu era așa de grea, dar nici ușoară”, afirmă tânărul.

Printre cele 61 de fete înscrise în concurs a fost și Cătălina, o tânără talentată de 16 ani, care își dorește să facă armata. Cu toate că dansează și cântă, Cătălina a decis să urmeze o carieră în militărie. Tânăra speră să fie admisă la Colegiul Militar pentru a-i face pe părinți și mai mândri.

„Eram mică și vroiam să fac armata și mă impresionează această profesie, cred că este interesantă și am o dorință mare. Mergeam cu bunelul meu pe lângă armată și spuneam că eu tot așa vreau. Tata s-a bucurat, a început să se mândrească cu mine”, a declarat Cătălina.

Și alți tineri speră să fie admiși și consideră că au susținut probele cu brio: „Credeam că nu o să vin primul, dar am avut încredere și am venit”. „Ieri a fost ușor, azi un pic mai greuț, dar ne-am ținut”, au mărturisit ei.

În concursul de admitere la Colegiul Militar se iau în calcul media de la examenul de gimnaziu și cea de la probele de aptitudini.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

„Proba de aptitudini este compusă din două module: un test de inteligență și probele sportive, se face media la ambele și se introduce în sistem o notă singură. Acum se face admiterea de tehnicieni în millitărie, pregătim corpul de sergenți pentru Armata Națională”, a declarat Irina Babără, directoarea Colegiului Militar.

Primul colegiu militar din Republica Moldova va fi deschis în septembrie. Instituția va activa în cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”. Studiile la Colegiul Militar din Chișinău vor dura patru ani, perioadă în care elevii vor urma programe de formare profesională post-secundară. Absolvenții vor primi gradul militar de caporal.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia şi Occidentul ar fi convenit asupra unui schimb major de deţinuţi (media americane)

Rusia şi Occidentul ar fi convenit asupra unui schimb major de deţinuţi (media americane) Kremlinul şi ţări occidentale s-au pus de acord asupra unui important...

Comisia Europeană intervine direct: România și alte opt state primesc ajutor pentru gestionarea migrației ilegale

Comisia Europeană intervine direct: România și alte opt state primesc ajutor pentru gestionarea migrației ilegale Nouă state membre UE, inclusiv România, vor primi sprijin tehnic,...

Guvernul, în căutarea unei noi locații pentru sediul Procuraturii Anticorupție

Guvernul, în căutarea unei noi locații pentru sediul Procuraturii Anticorupție Guvernul este în căutarea unei noi locații pentru sediul Procuraturii Anticorupție. Un anunț în acest...

Moartea liderului Hamas ar putea forța SUA să intre într-un război de care nu are nevoie acum

Moartea liderului Hamas ar putea forța SUA să intre într-un război de care nu are nevoie acum Luni, la două zile după ce Israelul a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.