X

Tinerii polonezi au declanşat pe Twitter campania de solidarizare ‘Sunt LGBT’

Tineri polonezi homosexuali, lesbiene, bisexuali şi transsexuali au declanşat în această săptămână o campanie pe Twitter, cu hashtag-ul #jestemLGBT (#SuntLGBT), pentru a arăta că sunt membri obişnuiţi ai societăţii şi pentru a-şi demonstra solidaritatea, relatează DPA, potrivit agerpres.

“Lucrez la o casă de marcat”, “Sunt student la Drept”, “Le voi preda Istoria copiilor tăi”, “Sunt pompier” – acestea au fost doar câteva dintre cele peste 10.000 de postări pe Twitter înregistrate până marţi dimineaţă.

Citește și : R.Moldova: Vlad Plahotniuc şi-a depus mandatul de deputat

Scopul multora dintre aceste postări pe Twitter este de a arăta poporului polonez că interacţionează zilnic cu membri ai comunităţii LGBT. În alte comentarii se face apeluri la drepturi egale.

Această iniţiativă devenită virală apare după violenţele care au avut ca ţintă o ‘Paradă Gay’ din oraşul Bialystok, din nord-estul Poloniei, în această lună. Participanţii la marş au fost atacaţi cu pietre, cu ouă şi cu artificii de mai mulţi protestatari. Unii dintre poliţiştii care asigurau paza evenimentului au fost la rândul lor atacaţi.

Poliţia a identificat 112 persoane suspectate de perturbarea ordinii publice la evenimentul de la 21 iulie şi a transmis luni că sunt în desfăşurare 84 de anchete.

Citește și : SUA intenţionează să-şi dezvolte infrastructura militară din Australia (Marise Payne)

În urma atacurilor, au fost organizate marşuri de sprijin în mai multe oraşe poloneze.

Într-un alt exemplu al sentimentelor homofobe şi transfobe din Polonia, săptămânalul de dreapta Gazeta Polska (pro-guvernamental) a distribuit stickere anti-LGBT anexate la ultima sa ediţie, denunţând mişcarea LGBT ca fiind un atac la adresa valorilor familiei.

Tags: ancheteLGBTPoloniatwitter
Categorii: Diaspora