Tinerii se pot înscrie la un program de instruire în educație non-formală

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani au posibilitatea să participe gratuit la Programul de instruire a tinerilor facilitatori în educație non-formală. Activitățile se vor desfășura în perioada 19-22 august, la Vadul lui Vodă, transmite IPN.

Programul propune participanților să se familiarizeze cu noțiunile și principiile educației non-formale, să dezvolte competențele de facilitator, să practice instrumente de planificare și proiectare a programelor de formare și să se familiarizeze cu metode de evaluare a procesului de învățare și a rezultatelor. „Vei dobândi instrumentele necesare pentru a facilita procesul de învățare și dezvoltare a adolescenților, descoperind liderul din tineˮ, precizează Primăria Chișinău.

Citește și: Ar fi furat un ATV. Trei tineri au ajuns pe mâna poliției

Printre regulile de participare se numără prezența obligatorie la toate sesiunile de instruire și mentorat, livrarea a 10 sesiuni de instruire în domeniul ales, în cadrul Centrului Municipal de Tineret Chișinău și filialele acestuia, după finalizarea programului.

Doritorii de a se înscrie la program trebuie să completeze formular. În cadrul programului cazarea și alimentația sunt asigurate, iar transportul este personal.